KONYA'da Özel Harekat ekibinin desteğiyle yaklaşık 300 polis tarafından hırsızlık şebekesine yönelik yapılan operasyonda, gözaltına alınan 17 kişi adliyeye sevk edildi. Bugüne kadar ev ve işyerlerinden 300 bin liralık altın ve para çaldıkları öne sürülen şebeke üyelerinin, kendi aralarında yaptığı konuşmalarda şu an cezaevinde bulunan bazı arkadaşları için 'Kaplıca'da kalıyor' diye konuştukları belirtildi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 40 evden altın, para, ziynet eşyası, elektronik aletler ile iş yerlerinden çelik kasa çalan çeteyi yaklaşık 8 ay boyunca teknik ve fiziki takibe aldı. Yapılan çalışmanın ardından geçen Cuma günü şafak vakti, Özel Harekat ekibinin desteğiyle 300 polisle önceden belirlenen 20 adrese baskın yapıldı. Operasyonda şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen 2 çocuk babası Barbaros K. ve eşi Nermin K. ile birlikte 20 kişi gözaltına alındı.
Barbaros K.'nin tek katlı müstakil evinin her yerine taktırdığı güvenlik kameralarıyla, polisin kendisini takip edip etmediğini, baskın yapıp yapmayacağını izlediği öne sürüldü.
300 BİN LİRALIK HIRSIZLIK
Şebekenin bugüne kader ev ve işyerlerinden yaklaşık 300 bin liralık hırsızlık yaptığı belirtildi. Şebeke üyelerinin kendi aralarında yaptığı konuşmalarda şu an cezaevinde bulunan bazı arkadaşları için 'Kaplıca'da kalıyor' diye konuştukları belirtildi.
Barbaros K.'nin, çete üyelerine çaldırttığı altınları, hiç kimsenin şüphelenmemesi için eşi Nermin K. aracılığıyla kuyumcuya sattırdığı iddia edildi. Gözaltına alınan Nermin K. ile birlikte 2 kişi polisteki ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldı.
Sorguları tamamlanan 17 kişi de bugün Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.