Akif ARICI/ANTALYA, () - ANTALYA'da 30 yaşındaki Ali Şimşek'in bankadan çektiği 176 bin lirayı çalan şüphelilerden ikincisi, İstanbul'da yakalandı. 20 gün önce ülkeye giriş yapan şüphelilerin hırsızlık için Brezilya'dan bindikleri uçakla Atlantik Okyanusu'nu geçtikleri anlaşıldı.
Olay geçen hafta Muratpaşa İlçesi, Adnan Menderes Bulvarı'nda meydana geldi. Ticari taksi almak için bankaya kredi başvurusunda bulunan Ali Şimşek, 176 bin lirayı aldıktan sonra şubeden ayrıldı. Kapıdaki elektrikli bisikletine yaklaştığı sırada bir kişinin yere para düştüğünü söylemesi üzerine dikkati dağılan Şimşek, arkasını döndüğü sırada paranın bulunduğu poşetin olmadığını fark etti. Kendisini oyalayarak dikkatinin dağılmasına neden olan Peru uyruklu Daniel Alfredo Romero Gonzales'i koşarak yakalayan Şimşek, polisi aradı.
KAÇAN PERULU İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU
Emniyetteki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Gonzales çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği parayı çalan şüpheli için özel bir ekip kurdu. Banka çevresindeki yaklaşık 50 işyerine ait güvenlik kameralarını 4 gün boyunca inceleyen ekipler, şüphelinin bindiği taksiyle gittiği oteli, bu sayede de kimliğini tespit etti. Peru vatandaşı 58 yaşındaki C.G.R.V.'nin kent dışına çıkma ihtimaline karşı uçak ve otobüs firmalarının yanı sıra ticari taksi durakları bilgilendirildi. Dün İstanbul'da olduğu belirlenen C.G.R.V., Fatih İlçesi'ndeki bir banka şubesinde havale işlemi yapacağı sırada gözaltına alındı.
HIRSIZLIK İÇİN ATLANTİK OKYANUSU'NU AŞTILAR
Üzerinde yapılan aramada yaklaşık 5 bin dolar ele geçirilen C.G.R.V., gece yarısı Antalya'ya getirildi. Emniyetteki sorgusunda paranın nerede olduğunu söylemeyen şüpheli, ülkesinde kıyafet satan bir tüccar olduğunu kaydetti. Ülkeye 20 gün önce giriş yaptıkları belirlenen ikilinin, hırsızlık için önce Brezilya'ya, ardından Atlantik Okyanusu'nu aşarak ülkeye giriş yaptıkları anlaşıldı. Ülkemizde daha önce suç kayıtları bulunmayan şüphelilerden C.G.R.V., ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI