KONYA'da otomobillerin camlarını kırıp, içeride bulunan çantaları çaldıkları iddia edilen 5’i çocuk 13 kişilik çetenin elemanları, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden gözcülük yapanların polisleri fark etmesi durumunda diğer arkadaşlarını cep telefonuyla arayarak, "Jantsız kingler geliyor" diyerek uyardığı belirlendi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, park halindeki otomobillerin camlarını kırarak hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği iddia edilen şebekeye yönelik 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 3 gün önce operasyon düzenledi. Daha önceden belirlenen 10 adrese şafak vakti yapılan baskınlarda 22 kişi gözaltına alındı. Şebekenin son bir yıl içinde park halindeki 26 otomobilin camını kırıp, hırsızlık gerçekleştirdikleri öne sürüldü.
Gözaltına alınan kadın şüphelilerin ise hırsızlık yapacakları otomobillerin keşfini yapıp daha sonra eş ve çocuklarını hırsızlık yapmaları için teşvik ettiği iddia edildi.
Yapılan teknik tabip sonucunda şüphelilerden gözcülük yapanların, polisleri fark etmesi durumunda diğer arkadaşlarını cep telefonu ile arayarak, "Jantsız kingler geliyor" diyerek onları uyardığı tespit edildi. Şüphelilerin esrar almaya giderken "Hurda almaya gidelim" ve uyuşturucu hapa ise "Halı" ve "Perde" dedikleri belirlendi.
3 gündür gözaltında bulunan şüphelilerden 9’u savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, sorguları tamamlanan çoğu akraba 5’i çocuk 13 kişi adliyeye sevk edildi.