Haşmet Bahadır LAÇİN/YUMURTALIK (Adana), () - ADANA'nın Yumurtalık İlçesi'nde  son üç aydır hırsızlık olaylarının arttığı Zeytinbeli Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, geceleri sopalarla devriye gezmeye başladı. 70 bin lira para, 20 bin lira altın takı ve bir tabanca ile zeytinyağı ve turşu çalan hırsızların genellikle mahallenin kenar kesimindeki evlere girdiğini belirten Zeytinbeli sakinleri, "Hırsız ya da hırsızları yakalayıncaya kadar bize rahat yok" dedi.
Zeytinbeli Mahallesi'nde geçen haziran ayında başlayan hırsızlık olaylarının aydınlatılamaması üzerine mahalle sakinleri 5'er, 10'ar kişilik gruplar halinde ellerinde sopalarla geceleri hırsız avına çıkmaya başladı. Mahalle Muhtarı Durdu Mehmet Deniz, hırsızların girdikleri evde zeytinyağından turşuya kadar buldukları her şeyi çaldığını belirterek, şunları söyledi:
"Okullar tatil olduktan sonra ilk hırsızlık olayı yaşandı. Hırsız ya da hırsızlar eski Belediye Başkanımız Yusuf Sami Kıllı'nın evine girerek 10 bin lira nakit para, tabanca ve 20 bin lira değerinde altın alarak, kaçtılar. Fevzi Deniz'in evine giren hırsızlar ise buradan 70 bin lira para çalmışlar. Kimlikleri de almışlar ama daha sonra kimlikleri bir tarla kenarına bırakıp gitmişler. Mahmut Kıllı'nın evine giren hırsızlar pantolon cebinde bulunan 100 lira parayı ve zeytinyağı ile turşuyu alıp kaçmışlar. Hırsız ya da hırsızlar daha çok kenar evleri tercih ediyorlar ve kimse olmadığı zaman eve giriyorlar. Hırsızlar için çalınacak şeyin hiç önemi yok. Yiyecek, içecek, para, altın, silah, ne bulurlarsa alıyorlar. Jandarma teyakkuzda ama hırsızlık engellenmiyor. Seçimden bir gün önce üç eve birden girdiler. Vatandaş canından bezdi. Şimdi artık herkes geceleri silahlı olarak devriye geziyor. Ne yapacağımızı şaşırdık."
Özellikle mahallenin kenar taraflarındaki ara sokaklarda ellerinde sopalarla devriye gezen mahalle sakinleri ise hırsızların evlerine dadandığını belirterek, "Girdikleri ilk evlerde yüklü miktarlarda para bulunca her yer aynı olacak sandılar. Bu yüzden girebildikleri her eve girmeye çalışıyorlar. Şu an mahallemizin yakınındaki plajdaki çadırlarda olmamız gerekirken burada nöbet tutuyoruz. Hırsız ya da hırsızları yakalayıncaya kadar bize rahat yok" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI