Şişli’de evlerine giren hırsızları bulmak için çalışan karı-koca dedektif gibi iz sürerek hırsızların güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerini buldu. İki gün çevrede güvenlik kamerası arayan genç çift buldukları görüntüleri polislere teslim etti.
Olay, Şişli Paşa Mahallesinde bulunan bir evin 4. katında meydana geldi. Salı günü öğle saatlerinde Birsen Pala markete gitti. Evine geldiğinde çelik kapının açık, kilit parçalarının da yerde olduğunu fark etti. Hemen polise ve eşine haber verdi. Yapılan kontrolde televizyon, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, ziynet eşyaları ve bazı özel eşyaların çalındığı belirlendi. Polis ekipleri evde parmak izi çalışması ve inceleme yaptıktan sonra ayrıldı. Çalınan eşyalarını bulmak için harekete geçen genç çift çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Yaptıkları araştırma sonrası güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde hırsızların bir otomobille geldiğini ve eşyalarını otomobile koyarak kaçtıklarını gördü.
“MAKYAJ MALZEMEM DAHİ ALINMIŞ"
Birsen Pala “Markete gitmiştim. Eve geldiğimde kapının patlak olduğunu gördüm. Televizyonum, laptopum hatta makyaj malzemelerim bile alınmıştı. Polis geldi tutanak tuttu, parmak izi aldı ve gitti. Biz de ertesi gün kamera kayıtları için koşturmaya başladık ve bu görüntüleri bulduk. Yani dedektifliği polis değil biz yaptık" dedi.
“BİZE GEÇMİŞİMİZİ GERİ VERSİNLER"
Kaan Pala ise “İki kadın iki erkek gayet rahat bir şekilde bu olayı yaptığını gördük. Bizim burada maneviyatımız gitti. Düğün görüntülerimiz, fotoğraflarımız ve çocuğumun görüntüleri gitti. Bizim geçmişimizi aldılar ve gittiler. Onlardan ricam çaldıkları malları istemiyorum, bize eski hayatımızı geri versinler" diye konuştu.
KAMERADAN KAÇAMADILAR
Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ikisi kadın üç kişi ellerinde malzemelerle sokakta görülüyor. Kadının dizüstü bilgisayarı taşırken erkek ise televizyonu taşıyor. Erkek televizyonu yanlarına gelen otomobilin bagajına koymaya çalışıyor. Televizyon bagaja sığmayınca arka koltuğa koyuyor ve araba olay yerinden ayrılıyor.
Kamera kayıtlarını polise teslim eden karı-koca şimdi hırsızların yakalanmasını bekliyor.