KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'ndeki Yunus Emre Camii'ne girerek içinde 30 TL bulunan kasayı fındık bahçesine taşıyıp parçalayan hırsızlar, içindeki parayı alarak kaçtı.
Değirmendere semtindeki Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan Yunus Emre Camii'ne giren, güvenlik kamerası kayıtlarından yüzleri maskeli 3 kişi oldukları belirlenen  hırsızlar, içine hayırseverlerin para attığı ve o gün sadece 30 TL bulunduğu belirtilen kasayı caminin penceresinden çıkarttı. Güvenlik kamerasındaki görüntülerden hırsızların güçlükle taşıdıkları kasayı el arabasına koyarak uzaklaşıkları, bunu daha sonra bölgeye yakın noktadaki bir fındık bahçesine götürüp parçaladıkları, içindeki 30 TL'yi alıp  çaldıkları belirlendi.
Cami derneği başkanı Ramazan Karakullukçu, hırsızlığın 20 gün önce gerçekleştiğini ancak, kasanın fındık bahçesinde yeni bulunduğunu söyledi. Polisin araştırmalarını sürdürdüğünü belirten Karakullukçu, şöyle dedi:
"Polise verdiğimiz kamera kayıtlarına göre hırsızlar 3 kişi. Yüzlerine maske taktıkları için tanınmıyorlar. Kasayı pencereden çıkarıp el arabasına koyarak taşımışlar. Kamera kayıtlarında ağır olduğu için kasayı arabadan düşürdükleri de görülüyor. Kasanın içinde sadece 30 TL vardı. Dernek yöneticileri olarak burada biriken paraları 10-15 günde bir alıyor ve ihtiyaçlar için kullanıyorduk. Hırsızlıktan bir gün önce de içindeki paraları almıştık."