FATİH’te kapı kilidini kırarak girdikleri evde bulunan 130 bin lira değerinde ziynet eşyası ve bir dizüstü bilgisayar çalan 3 şüpheli polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin kaldığı teras katında arama yapan polis şüphelilerin saksılar içinde hint keneviri yetiştirdiğini ortaya çıkardı. Adliyeye çıkarılan şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
M.İ.'nin evine giren hırsızlar içerde bulunan kasayı yanlarında getirdikleri murç ve çekiçle açtı. Kasada bulunan yaklaşık 130 bin lira değerinde ziynet eşyası ile masanın üzerindeki lap top bilgisayarı alan hırsızlar olay yerinden kaçtı. Polis tarafından olayda sonra başlatılan soruşturmada hırsızların bir taksiyle evin önüne geldiğini daha sonra çaldıklarını bir poşete koyarak taksiyle kaçtığı tespit etti. Güvenlik kamera görüntülerinden daha önce polis tarafından gözaltına alınan kişiler olduğu belirlenen şüphelileri yakalamak için önceki gün Fatih bölgesinde bir eve baskın yapıldı. Evde bulunan Süleyman A. (29), Emrah M. (18) ve M.Ali D. (34) gözaltına alındı.
Polis baskın yaptığı teras katındaki aramada saksılar içinde yetiştirilen hint keneviri fidanları buldu. Saksılar içinde teras yetiştirilen hint kenevirleri tutanak tutulduktan sonra polis tarafından imha edildi. Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorgulanan şüphelilerden Süleyman A.’nın daha önceden 16 kez gözaltına alındığı ortaya çıktı. Emrah B.’nin ise daha önce 5 kez polis tarafından yakalandığı öğrenildi. Suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.