ANTALYA'da gece yarısı bir restorana giren hırsız, kendisini görüntüleyen güvenlik kamerasını çaldı, diğerini etkisiz hale getirdi. İşyeri sahibi Erdinç Efe Tuncel, üçüncü kameranın kayıtlarını Youtube'a yükleyerek, hırsızı deşifre etti.
Olay, cuma gecesi saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Kentin en işlek bulvarı 100. Yıl'ın arka sokağında bulunan İncesu adlı et-mangal restoranının etrafındaki brandayı kesen hırsız, bir süre elindeki levyeyle kapıyı zorladı. Başarılı olmayınca da cam kesici almak üzere geri çıktı.
Bu sırada kendisini görüntüleyen güvenlik kamerasını fark eden hırsız, işyerinin kapısını gören kamerayı sökerek montun içine soktu, kapüşonunu açıp bir süre dinlendi. Cam kesiciyi alarak geri gelen hırsız, bu kez ikinci güvenlik kamerasını fark etti. Onu da yerinden sökmek istedi, başarılı olamayınca kameranın açısını değiştirdi.
İşyerinin camını kesip içeri giren hırsız, yerde sürünerek kasanın yanına geldi. Bir süre yazarkasayı açmaya uğraşan hırsız, sadece bozuk paralarla karşılaşınca bu kez etrafta başka eşyalar aradı, ajandaları karıştırdı, sonunda dizüstü bilgisayarı aldı. Bu ana kadar yüzünü kameralardan saklayan, tüm güvenlik kameralarını etkisiz hale getirdiğini sanan hırsız, yazarkasanın etrafında çalacak bir şeyler ararken üçüncü kameraya yakalandı.
HIRSIZ YOUTUBE'DA
Sabah saatlerinde işyerine geldiğinde yerde cam kırıklarıyla karşılaştığını anlatan işyeri sahibi Erdinç Efe Tuncel, "Kasada 100 lira gibi bozukluk vardı, onu almış. Onun dışında bir dizüstü bilgisayar ve bir güvenlik kameram çalınmış" diye konuştu.
Polise şikayette bulunan Tuncel, "Güvenlik kamerası ve bilgisayarı alarak kayıtları da aldığını düşünmüş, ama öyle olmadı. Elimde yüzünün görüntülendiği tüm kayıtları video paylaşım sitesi Youtube'a yükledim. Başka hangi sosyal paylaşım sitesi varsa oralara da yükleyip hırsızı deşifre edeceğim" dedi.