MERSİN'in Silifke İlçesi'nde dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karışan 6 kişi, güvenlik kamerası görüntülerinden saptanarak yakalandı.
İlçede bulunan 1 Nolu Sağlık Ocağı ile bir özel hastanede doktor ve hemşirelerin odalarındaki çantalarda paraların çalınmasıyla ilgili araştırma başlatan polis, hastanenin güvenlik kamerası görüntülerini incelediğinde bir erkeğin telefonla konuşarak odaların önünde dolaştığını, daha sonra kimsenin bulunmadığı bir anda odaya girip çıktığını gördü. 11 Temmuz'da meydana gelen olayda bahçe kamerası görüntüsünde de şüphelinin hastaneye 27 LN 556 plakalı otomobille geldiğini belirleyen polis, hırsızlık olayını A.R.A., A. K. ve Z.Y.'nin gerçekleştirdiğini belirledi. Polisin düzenlediği operasyonla yakalanan 3 kişi, Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
VERMEDİKLERİ PARANIN ÜSTÜNÜ ALDILAR
Sarıcalar Mahallesi'ndeki bir büfede 8 Temmuz'da meydana gelen dolandırıcılık olayı da güvenlik kamarasına yansıdı. Büfeye gelen 3 kişi, sigara aldıktan sonra ismi açıklanmayan büfe sahibinin kafasını karıştırarak 100 lira verir gibi yapıp para üstü aldı. Daha sonra dolandırıldığını anlayan büfe sahibinin ihbarı üzerine güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, olayı gerçekleştirenlerin daha önce de aynı yöntemle değişik illerde dolandırıcılık yapan K.U. M.Ö. ve K. G. olduğunu saptadı. Polis tarafından yakalanan şüpheliler, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI