Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - KONYA’da, tanınmamak için başına eşarp takan 1 kişi, hurda alımı yapan bir işyerinin kapı kilidini kırıp içerisinde yaklaşık 5 bin lira bulunan çelik kasayı çaldı. Şüphelinin hurdacıya geliş anı ise başka bir işyerinin güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı.
Olay, dün saat 02.00 sıralarında Selçuklu İlçesi Fatih Mahallesi’nde bulunan sanayi sitesinde meydana geldi. Tanınmamak için başına eşarp takan 1 kişi, Gündüz Sokak’ta bulunan 33 yaşındaki Enis Kaymaz'a ait hurda alımı yapılan işyerinin kapı kilitlerini kırarak içeriye girdi. İşyerinde içerisinde 5 bin lira bulunan çelik kasayı ve bakır kabloları çalan şüpheli, güvenlik kamerasının kayıt cihazını da alarak kaçtı. Şüphelinin hurdacıya giriş- çıkışı başka bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. 
İşyeri sahibi Enis Kaymaz, şüphelinin bir an önce yakalanmasını istediğini belirterek, "Hırsızlık olur diye güvenlik kamerası taktırdık. Buna rağmen hırsızlar girerek onu da çaldı. 5 Bin lira zararım var. Hırsızlar bir an önce yakalansın istiyorum" dedi.
Polis, hırsızlığa karışan şüpheliyi arıyor.

HD(İA/BT) (FOTOĞRAFLI)