ERZURUM'da 14 yaşındaki M.A. ve E.E.'nin üzerindeki hırka ile eşofman üstünü bıçak zoruyla gasp ettiği iddiasıyla 15 yaşındaki F.K. 6 yıl 8 ay, 17 yaşındaki E.B. ise 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, geçen 10 Haziran'da merkez Palandöken İlçesi'ne bağlı Yıldızkent semtindeki Kuğulu Park'ta meydana geldi. F.K. ile E.B. parkta gezen M.A. ve E.E.'nin yanına gitti. İddiaya göre, E.B. ilk önce E.E.'nin üzerindeki hırkasını çıkararak kendisine vermesini istedi. E.E.'nin hırkayı vermemesi üzerine sinirlenen E.B., "Benim bıçağım nerede?" diyerek çocuğu korkuttu. Ardından F.K., belindeki bıçağı çıkararak E.E.'ye doğru salladı. Korkan E.E., hırkayı çıkararak F.K.'ya verdi. E.B. daha sonra M.A.'nın üzerindeki eşofman üstünü istedi. M.A. da korktuğundan üzerinden çıkardığı eşofman üstünü E.B.'ye verdi.
Gasp ettikleri kıyafetleri giyen F.K. ve E.B. olay yerinden ayrılırken, E.E. ile M.A., polise başvurdu. Çocukların şikayeti üzerine gözaltına alınan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
BİRİNİN CEZASI ERTELENDİ
Sanıklar hakkında, 'nitelikli yağma' suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan F.K. 6 yıl 8 ay, E.B. ise 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. E.B.'nin cezası mahkemece ertelendi.
Sanıkların avukatı Gökalp Yılmaz, 20 yıl hapis cezası istemi ile yargılanan müvekkillerinin çocuk olması nedeniyle ceza miktarının düştüğünü belirtti.