Zafer TOKUŞ / ADAPAZARI(Sakarya), () - SAKARYA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 17 sayfadan oluşan, deri üzerine işlenmiş figür ve yazıların bulunduğu tarihi eser ele geçirdi. Sakarya Müzesi yetkililerinin yaptığı incelemede tarihi eserin Hıristiyanlığı anlatan latince yazılar içerdiğini belirtti.  
Bir ihbarı değerlendiren Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adapazarı'nda yaşayan 36 yaşındaki S.E.nin elinde bulunan tarihi eseri satacağını ihbarı üzerine çalışma başlattı. Müşteri gibi şahısla bağlantı kuran polis ekipleri, S.E ve arkadaşı Ü.Ö. (38), Ç.K.E. (32) ve Z.K. (34) ile anlaşma yaparak tarihi eserle birlikte suçüstü yakaladı.
SAHTE DE OLABİLİR
Kitabı inceleyen Sakarya Müzesi yetkilileri, deri üzerine işlenmiş figür ve latince yazılar bulunan ve hac işareti ile Meryem Ana tasvirlerinin yer aldığı 17 sayfalık deri kitabın kapsamlı incelenmesinin konunun uzmanları tarafından yapılacağını belirtti. Kitabın sahte de olabileceğine dikkat çeken Sakarya Müzesi yetkilileri, "İlk tespitlerimize göre 'Hıristiyanlığı anlatan bir kitap. Latince yazılmış. Konunun uzmanları inceledikten sonra tarihsel değeri olup olmadığı belirlenecek" dedi.
Hıristiyanlığı anlatan tarihi eseri satmak istedikleri öne sürülen 4 kişi alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

FOTOGRAFLI