ZONGULDAK-Ankara Karayolu'nda toprak kayması sonucu heyelan meydana geldi. Heyelan sırasında yoldan araç geçmemesi faciayı önlerken yol yaklaşık 1 saat ulaşıma kapandı ve uzun araç konvoyu oluştu.
Heyelan, saat 08.45 sıralarında Zonguldak-Ankara Karayolu'nun 14'üncü kilometresinde meydana geldi. Karların erimesiyle yumuşayan toprak yığını yamaçtan koparak yola düştü. Gidiş-geliş olarak kullanılan yolu tamamen kaplayan ve bir bölümü bariyerleri koparıp alttaki dereye kadar ulaşan toprak nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Heyelan sırasında yoldan araç geçmemesi faciayı önlerken her iki yönde de uzun araç konvoyu oluştu.
Trafik ekiplerinin önlem almasının ardından gelen Karayolları ekipleri, yoldaki toprağı temizlemek için çalışma başlattı. Bu sırada araç konvoyu da uzadı. Yolun temizlenmesini bekleyen sürücüler, Karayolları ekiplerinin geç geldiğini ileri sürdü. Toprağın altında kalmaktan birkaç saniye ile kurtulduğunu belirten bir sürücü, "Önümdeki bir araçla biz de toprağın altında kalabilirdik. Kayma olunca durduk. Allah'tan bir can kaybı olmadı. Ama çalışmalar çok yavaş. Yaklaşık 50 dakikadır bekliyorum. Ekipler geç geldi. Böyle olmaması gerekiyordu" dedi.
Toprağın temizlenmesinin ardından yaklaşık 1 saat sonra yol yeniden ulaşıma açıldı.