Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da kumar oynatıldığı ihbarıyla basılan Güven Partisi il binasında her operasyonda farklı zula bulan polisin 6 ayda yazdığı ceza 160 bin TL'yi bulurken, kumar oynayanlara da yaklaşık 400 bin lira ceza verildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Bürosu ekipleri, merkez Seyhan İlçesi'nin  Çakmak Caddesi üzerinde bulunan bir iş merkezindeki Güven Partisi il binasında baskınları seri hale getirdi. Kumar oynatılan Güven Partisi'ne haftalık baskın düzenleyen polis, her operasyonda farklı bir zula ile karşılaşırken, dünkü operasyonda 80 kişiye daha ceza verildi.
KADINLAR TUVALETİ ZULA OLDU
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Bürosu ekiplerince 2014 yılının başında düzenlenen operasyonda, kadınlar tuvaletindeki fayansların altına ve duvarlara yapılmış vakumlu kapaklar ortaya çıkartılmıştı. Kumarhane çalışanları, baskın sırasında malzemeleri gizli bölmelere yerleştirip polisin eline geçmesini önlemeye çalışırken suç üstü yakalanmıştı.
UÇAN BALON KULLANILDI
Vakumlu kapakları ortaya çıkartan polis, olaydan 2 hafta sonra düzenlediği başka bir operasyonda ise, akıllara durgunluk veren bir yöntemi ortaya çıkardı. Polis ekipleri özel yapılmış çelik kapıları açıp binaya girmeye çalışırken, parti çalışanları terasta hazır bekletilen uçan balona kumar aletlerini bağlayıp havaya bırakmıştı. Malzemeler ağır geldiği için havalanamayan balon suç delillerinin ele geçirilmesine neden olmuştu.
FOSEPTİĞE BAĞLI ÖĞÜTME MAKİNESİ
Geçtiğimiz Mayıs ayında aynı parti binasına baskın düzenleyen polis, çöp öğütme makinesi buldu. Fosseptik çukuruna bağlı olan çöp öğütme makinesine atılan kumar malzemelerinin parçalanıp, kanalizasyona gönderildiği ortaya çıktı. Çöp öğütme makinesinden kanalizasyona atılan malzemeler ise iş makineleri kullanılarak yapılan kazı çalışması sonucunda elde edildi.
CEZALARI İL BAŞKANI ÖDÜYOR
Baskın sonrasında parti binasında bulunanlar için Kabahatler Kanununu uygulayan polis, kumar oynatanlar hakkında 200'er TL para cezası yazdı. Güven Parti Adana İl başkanı M.B ve yöneticiler B.A, M.B, H.B hakkında ise kumar oynanmasına yer temin etmek suçundan adli soruşturma başlattı. Polis, 6 ay içerisinde 20 defa baskın düzenlediği Güven Partisi Adana İl Teşkilatı'na toplam 2 bin kişiye, 400 bin TL ceza uyguladı. Cezaları ise günlük ortalama 50 bin lira kazandığı kaydedilen M.B.'nin üstlenip, müşterilerine ödeme yaptırmadığı ileri sürüldü.

FK(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)