Beyoğlu'nda otomobilini park edip camiye giden Barış Topal'ın aracı iddiaya göre sinyal kesici cihazla soyuldu. Soyguncular, Topal'ın kimliğini kullanarak üç operatörden de telefon hattı çıkardı. Evine gelen fatura borçları nedeniyle durumdan haberdar olan talihsiz adam, sahteciliği belgelemesine rağmen herhangi bir gelişmenin yaşanmadığından yakındı.

Elektronik malzemesi satan bir firmada satış temsilcisi olarak çalışan Barış Topal, üç ay önce Beyoğlu Dolapdere'de bir müşterisine uğradıktan sonra aracını park edip camiye gitti. Camiden çıktıktan sonra aracına dönen Topal, bilgisayar çantası ve montunu göremeyince otomobilinin soyulduğunu fark etti. Olayın ardından karakola gidip güvenlik kamera kayıtları da bulunan hırsızlıkla ilgili tutanak tutturan Topal daha sonra evine gitti. Ancak bir ay sonra Topal'ın evine ödenmemiş telefon faturası borcu geldi. Hattın kendisine ait olmadığını kanıtlamak için girişimlerde bulunmaya çalışan Topal, iki ayrı operatörden daha gelen fatura borcuyla sarsıldı. Yaşadıkları karşısında şaşkına dönen Topal, operatörlere başvurarak hatların kendisine ait olmadığını ve iptal edilmesini istedi. Ancak her seferinde ortada sahtecilik olmadığı ve hatların belgeler karşılığında verildiği yönünde cevap aldı. Üstelik hatların iptal edilmesini isteyen Topal'a, bu durumda borcu kabul etmiş sayılacağı söylendi. Talihsiz adam, adına düzenlenmiş ehliyetin fotokopisine ulaştı. Fotokopide kimlik bilgileri kendisinin, ancak fotoğraf başkasına aitti. Her ay ayrı bir faturayla karşılaşan Topal, savcılığa başvurarak telefon hatlarının verildiği bayilerden şikayetçi oldu. Suç duyurusu işleme alınan Topal, başka bir faturayla karşılaşmanın korkusu içerisinde ilgililerden yardım beklediğini söylüyor.

HIRSIZLIK GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Topal'ın otomobilinin soyulma anı güvenlik kamerasına da yansıdı. Topal'ın iddiasına göre, aracının kapısı sinyal kesici cihaz ile devre dışı bırakıldıktan sonra hırsızlık gerçekleşiyor. Görüntülerde Topal'ın camiye girdiğini fark eden bir kişi, otomobilinin yanına gidip kapıyı açıyor. İçeride bulunan ceketle, bilgisayar çantasını alıp hızla uzaklaşıyor. Daha sonra biri küçük yaşta iki kişi daha otomobilin yanına gidiyor. Büyük yaştaki kişi çevreyi bir süre gözledikten sonra aracın ön kapısını açıp içeride bulunan cep telefonu ve kimliklerin bulunduğu cüzdanı alıp olay yerinden ayrılıyor.