ANTALYA'da yaşlılara ücretsiz çekilişle hediyeler verdikten sonra, teslim aldıklarına dair belge gibi gösterdikleri senedi imzalatıp zorla ya da icra yoluyla tahsil eden 5 kişi yakalandı.
İlk olay, 3 hafta önce Altınova Mahallesi'nde meydana geldi. Kendilerini yeni açılan bir alışveriş merkezinin elemanı olarak tanıtan şüpheliler, Kamil Çakır'a çekilişe katılarak elektrikli süpürge ve kol saati kazanabileceklerini söyledi. Her iki hediyeyi kazandığını sanan Çakır, teslim aldığına dair belge gibi gösterilen senedi okumadan imzaladı. Şüphelilerin kendisine borcu olduğunu belirtmesi üzerine dolandırıldığını anlayan Çakır, polise başvurdu.
TAHSİL İÇİN GİTTİLER YAKALANDILAR
Gece yarısı Kamil Çakır'dan parayı tahsil etmek için eve gelen iki şüpheli, Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Şüphelilerin ifadesi üzerine yakındaki bir kahveye giden polis, diğer 3 şüpheliyi de gözaltına aldı.
HEDİYE VERİP DOLANDIRIYORLARDI
Şüphelilerin yapılan sorgularında özellikle seçtikleri yaşlı kişilere çekiliş yoluyla hediye vereceklerini belirterek gizlice senet imzalattıkları, daha sonra bu senetlerin üzerine yazdıkları miktarı illegal ve yasal yollarla tahsil ettikleri anlaşıldı. Dolandırılanlar arasında bulunan emekli polis 84 yaşındaki Ali Tezcan, şöyle dedi:
"Cuma namazı için camiye giderken yanıma gelip 'Çekiliş yapacağız' dediler. 'Ben istemem' desem de yaptılar. 'Süpürge ve kol saati çıktı' dediler. Aldık, bana 'Koltuk takımı istersen 580 lira' dediler. 500 lira verdim ama senedi yırtmamışlar. Biz de karakola giderek şikayetçi olduk." 
OTEL ODASI, SÜPÜRGE VE SAAT DEPOSU
Şüphelilerin kaldıkları otelde onlarca elektrikli süpürgeyle kol saatinin yanı sıra, dolandırıcılıkta kullandıkları tanıtım broşürleri, satış sözleşmeleri, fatura koçanları ve senetler ele geçirildi. Soruşturmayı derinleştiren polis, Antalya'da aynı yöntemle dolandırılan 22 kişiye ulaştı. Aydın, İzmir, Muğla, Burdur, Afyonkarahisar ve Yalova'da 58, tespit edilemeyen illerde ise 66 kişinin aynı yöntemle dolandırıldığı belirlendi.
Dolandırıcılık suçundan arandığı belirlenen şüphelilerden C.G. (33) ve Ş.E. (41) ile B.K. (20), H.T. (41) ile R.D. (46), sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.