Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, () - AKSARAY'da, Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik saldırı girişimiyle başlayan olaylardan sonra kentte yaşam normale dönerken, parti binasının bulunduğu sokaktaki esnaf güvenlik önlemi alan polislerin ayrılması için imza kampanyası başlattı.
HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in de geçen salı günü katıldığı HDP İl Merkezi'nin açılışında zafer işareti yapan partililerle buna tepki gösteren grup arasında başlayan gerginlik bir dizi olaya neden oldu. HDP seçim otobüsüne saldırılırken, bir gün sonra toplanan 5 bin kişilik kalabalık HDP il binasına saldırı girişiminde bulundu. Parti binasına yakınında ve valilik önünde göstericilerle polis arasında çıkan olaylarda yaralanan ve gazdan etkilenen 2'si polis 38 kişi hastaneye kaldırıldı, 40 kadar kişi gözaltına alındı. Yaralılar tedavinin ardından taburcu edilirken, gözaltındakiler serbest bırakıldı. Dün de yer yer toplanan gruplardan 27 kişi gözaltına alındı, daha sonra bırakıldı.
ESNAFTAN İMZA KAMPANYASI
HDP İl Başkanlığı binasının bulunduğu Hamidiye Mahallesi'ndeki esnaf, olaylar nedeniyle güvenlik önlemi alan polislerin ayrılması için imza kampanyası başlattı.
Esnaf, özellikle öğleden sonraları önlem amaçları sokağın giriş ve çıkışına bariyer koyup kontrollü giriş yaptırdığı için müşterilerinin alışverişe gelemediğini, bu nedenle polisin bölgeden uzaklaşmasını istedi.
Kampanyayı sürdüren esnaf, topladıkları imzaları Aksaray Valiliği'ne ileteceklerini ve polisin bölgeden çekilmesini isteyeceklerini söyledi.

HB(İA/AAA) (FOTOĞRAFLI)