İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN'de toplanan HDP'li yaklaşık 200 kadın, terör örgütü IŞİD tarafından katledilen Ezidiler'e destek olmak için eylem yaptı.

Merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan Barış Meydanı'nda bir araya gelen Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi üyesi yaklaşık 200 kadın, oturma eylemi yaparak IŞİD ve İsrail'i protesto etti. 'Şengal Halkı Yalnız Değildir', 'Sessiz Kalma Dur De', 'Katil IŞİD Şengal'den Defol' yazılı dövizler taşıyan kadınlar, Kürtçe ve Türkçe sloganlar attı. Ardından oturma eylemi yapan kadınlar, mum yakarak hayatını kaybeden Ezidileri andı. Mumlar ve dövizlerle birlikte oturan kadınlar, bağlama ve tef eşliğinde türkü ve ağıt söyledi.

Grup adına açıklama yapan HDK Kadın Sözcüsü Tuna Şahin, "Emperyalistlerin desteklediği IŞİD çetesi, Ortadoğu'yu kana buluyor. Suriye'de, Rojava'da ve Irak'ta Şengal bölgesi halkına saldırılarını sürdürüyor. Kürt, Şii, Keldani, Türkmen, Asuri ve Suryani katliamlarına şimdi de Şengal'i işgal ederek Ezidi'leri ekledi. AKP hükumeti IŞİD'in bu vahşetine göz yumarak meşrulaştırıyor. IŞİD, halklara ve inançlara, kadın ve çocuklara saldırırken, uluslararası kamuoyu sessizliğini koruyor. Bu katillere dur demiyor. IŞİD çeteleri tarafından 3 bin kişi katledildi. Bazı Ezidiler canlı canlı gömüldü. Ninova'da 150 bin Ezidi göç yollarında. En az 5 bin kişi kaçırıldı. 300 bin kişi IŞİD çetelerinin elinden kaçarak dağlara sığındı" dedi. Konuşmanın ardından kadınlar olaysız şekilde dağıldı.

FOTOĞRAF