akan KABAHASANOĞLU/BULANCAK  (Giresun), () – GİRESUN'un Bulancak İlçesinde, HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü başkanlığındaki heyeti karşılamak için toplananlarla, bu gruba tepki gösterenler arasında arbede çıktı. Polisin olaya müdahale edip grupları ayırdı, ardından da HDP heyetinin Giresun gezisi iptal edildi.
Bugün HDP heyetini karşılamak için Bulancak Sanayi Mahallesi Ali Durağı mevkiinde bayraklarla beklemeye başlayan HDP'lilerin çevresinde toplanan yaklaşık 30 kişilik bir başka grup, parti bayraklarının indirilmesini istedi. HDP’liler karşı çıkınca başlayan gerginlik arbede dönüştü. Araya giren polis iki grup arasındaki arbedeyi güçlükle önledi.
İKİNCİ GERGİNLİK
BDP heyetinin otobüsünü karşılamak üzere İskele mevkiine giden HDP’li gruba, burada toplananlar da sloganlar atarak tepki gösterdi. Bunun üzerine Ertuğrul Kürkçü başkanlığındaki HDP heyeti, otobüsten inmedi. Ardından HDP'liler, Giresun programını iptal ederek, otobüsle Piraziz’e döndü. HDP’liler de polis araçları ile bölgeden uzaklaştırıldı.
HOŞ OLMADI
Gazetecilere açıklama yapan HDP Giresun Belediye Başkan adayı Bekir Şensoy, seçim çalışmalarının bazı güçler tarafından provoke edilmeye çalışıldığını söyledi. Şensoy, "Ortamı germenin gereği yok. Bu nedenle programı iptal etme ihtiyacı hissettik. Halkların Demokratik Partisi barışı ve bizi taşlamaya çalışan gençlerin yaşam hakkını savunan bir parti. Bu anlamda attıkları taş kendilerine farklı bir şekilde dönmez. Hoş olmadı, Giresun misafirperverliğine yakışmadı” dedi.

HK(TM/AAA) (FOTOĞRAFLI)