Kanlı kalkışmanın gerçekleşmesi için üç aşamalı bir plan devreye koyan HDP'nin hain planının ilk aşamasının açlık grevi ile başlatıldığı öğrenildi. HDP'nin hain planını deşifre eden Diyarbakır Emniyeti, tüm birimlerine uyarı göndererek, muhtemel bir durumda her an göreve çıkılacak şekilde hazır olunmasını istedi.
Dört aşamalı planı deşifre eden istihbarat birimleri, planın ikinci aşamasının tencere tava ile ses ve gürültü eylemleri yapılarak bölge halkını korku ve paniğe sevk etmek olduğu tespit edildi.
SUİKAST PLANI HAZIRLADILAR
Planın ikinci aşamasında 2013 yılında gezi kalkışmasında denenen tencere tava eylemlerini devreye sokan HDP, bu eylemini de 5 Eylül gecesi Diyarbakır'da gerçekleştirdi. HDP'li vekiller bu eylemin ardından sosyal medya hesaplarında Kürt vatandaşları tıpkı 2014 ekiminde olduğu gibi sokağa çıkmaya davet etti.
Hain girişimi gören yetkililer, Öcalan'a bayramda ailesi ile görüşme izni vererek, hain girişimini devre dışı bıraktı. Öcalan'dan haber alamıyoruz kozunu kaybeden HDP'nin, bu sefer Öcalan öldü iddiasıyla Kürt vatandaşları tekrar sokağa çekme girişimine kalkışacağı belirlendi.
Planın son safhasında ise PKK ve DAEŞ ortaklığında gözden çıkarılan HDP'li yöneticilere suikastler düzenlenecek.
HEDEF YENİ 6-7 EKİM
Bölge halkı üzerinde kaybettiği otoritesini tekrar oluşturmak için harekete geçen ve bunu yine kanla yapmak isteyen HDP'nin, yeni bir 6-7 Ekim tarzı eylemler planladığı ve bunun için gözden çıkardığı yöneticilerine PKK ve DAEŞ işbirliği ile suikast yaptıracağı iddia edildi.
HDP, açlık grevi, tencere tava eylemleri ve Öcalan öldü iddiası üzerinden halkı sokağa dökmeyi başaramazsa son aşama olarak suikast planını devreye koyacak. Her fırsatta iş birliği yapan terör örgütleri PKK ve DAEŞ eliyle suikast planlayan kanlı eller, HDP'nin gözden çıkardığı yöneticilerine suikast düzeneleyecek.
Bu yolla Kürt vatandaşları sokağa dökerek yeni bir 6-7 Ekim planlayan HDP'nin kanlı planı için emniyet ve istihbarat birimleri gereken tüm önlemleri aldığı öğrenildi.