SİNOP’ta hayvan barınağında kalan 3 köpek soğuktan donarak telef oldu.
Sinop'ta geçen hafta kar yağışı ve sıfırın altında 4 dereceye düşen hava sıcaklığı nedeniyle Ada Mevkii'nde bulunan Sinop Belediyesi'ne ait Can Dostları Yaşam Evi’ndeki 3 köpeğin donarak telef olduğu iddia edildi. Bir hayvansever barınağı ziyareti sırasında donarak ölen köpekleri görüp fotoğrafını çekti. Geçen yıl Kasım ayında hizmete giren barınakta yaşanan olayla ilgili araştırmanının devam ettiğini belirten Sinop Belediye Başkanı CHP'li Baki Ergül, şöyle dedi:
"Kışın yoğun olduğu şu günlerde hayvan barınağında olan bu hadise beni de son derece üzmüştür. Hep Karadeniz’in en güzel hayvan barınağını yaptık diye övünüyorduk. Başında veteriner, ilaç, elamanları olan hiçbir eksiği olmayan bir hayvan barınağı yaptık diye övünürken gurur duyarken, bu hayvanların soğuktan ölüm olayı beni de çok üzdü."
Başkan Ergül, olayda personelin ihmali, kurusu olması halinde en ağır cezalandırılacağını belirterek, "Bu olay keşke olmasaydı. Bu olay personellerin ihmali sonucu kaynaklanmış bir olay mı? Yoksa amaçlı kişilerin belediyemize karalamak için yapmış oldukları bir pravakasyonmudur bunları araştırıyoruz" diye konuştu.
Yaklaşık 900 hayvan kapasiteli Can Dostları Yaşam Evi’nde 200 köpek ve 80 kedi bulunduğu belirtildi. 9  bin metrekare alana sahip olan barınağın 350 bin TL'ye mal olduğu bildirildi.