Ümraniye Cezaevi'ndeki ölüm oruçlarını bitirmek için 2000 yılının Aralık ayında başlatılan ve biri asker 8 kişinin ölümü, birçok kişinin de yaralanmasına neden olan 'hayata dönüş operasyonu' davasının 83. duruşması görüldü. SANIKLARI AVUKATLARI TEMSİL ETTİ
Anadolu Adalet Sarayı 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve o dönem Ümraniye Cezaevi'nde kalan 399 mahkumun, 'isyan, patlayıcı madde bulundurma ve öldürme' gibi suçlardan sanık olarak yargılandığı duruşmada, başka suçtan tutuklu sanıklar daha önceki celselerde ifade verdiği gerekçesiyle duruşmaya getirilmedi. Sanıkları avukatları temsil etti. “SANIKLARIN YARGILAMAYI TAKİP ETMESİNE ENGEL OLAMAZSINIZ"
Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Güçlü Sevimli, duruşmada 4 yıl önce mütalaa verildiğini belirterek, tutuklu sanıkların duruşmaya getirilmemesinin hak ihlali olduğunu ifade etti.
Davanın 81. celsesinde adliye koridorlarında arbede yaşandığını kaydeden avukat Sevimli, “Bunun üzerine ifadeleri alındığı gerekçesiyle tutuklu sanıkların geçtiğimiz celse duruşmaya getirilmesine gerek olmadığı yönünde karar verildi. Sanıkların yargılamayı takip etmesine engel olamazsınız. Sanıklardan kaynaklı bir olay yaşanmamıştır. En azından İstanbul yargı çerçevesinde bulunan sanıkların celplerini talep ediyoruz" dedi. DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme heyeti, hakkında yakalama kararı bulunan sanıkların yakalama emrinin infazının beklenmesine, sanıklar Yusuf Dağ, Durmuş Kurt ve Nurhak Talay hakkında kırmızı bültenle yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.
Başka suçtan Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Kartal H Tipi Ceza İnfaz Kurumu ve Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan sanıkların önümüzdeki celse duruşmada hazır bulunmalarına hükmeden mahkeme, duruşmayı 14 Nisan 2014 tarihine erteledi.
(BB)