Habip ATAM / İSTANBUL, () İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz Pazar günü Atatürk Havalimanı'nda “risk analizi ve profilleme" yöntemiyle yapılan çalışmada Brezilyalı bir kadının hareketleri şüpheli bulundu. E.F.D.(42) adlı kadın gözaltına alınarak arama odasına götürüldü. Sao Paola'dan İstanbul'a gelen kadının üst aramasında bir şey bulunamadı. Brezilya uyruklu kadının yanındaki 2 valizi de arayan ekipler, valizlerin çekme kısmındaki metal borulara gizlenmiş 1 kilo 292 gram kokain ele geçirdi.
Uyuşturucunun bulunması üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen E.F.D. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği Bakırköy Adliyesi'nde tutuklandı.

Uyuşturucunun bulunma anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, narkotik ekiplerinin valizleri aranması, eşyaların boşaltılmasının ardından valizin iç astarlarının sökülmesi görülüyor. Uyuşturucu bulamayan polislerin daha sonra, valizin çekme bölümünü oluşturan borularını çıkarttığı görülüyor. Kerpetenle parçalanan boruların içindeki uyuşturucuların bulunma anları da kameralara yansıyor.

BAĞCILAR'DA 4 KİLO 530 GRAM EROİN ELE GEÇİRİLDİ
Öte yandan İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz salı günü Bağcılar'da düzenlenen bir operasyonda 4 kilo 530 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucu kaçakçılığına yönelik yapılan bu operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.
(BB) (FOTOĞRAFLI)