İstanbul Atatürk Havalimanı’nda en az 45 kişinin hayatını kaybettiği bombalı intihar saldırılarıyla ilgili yabancı uyruklu olduğu belirtilen altı kişi gözaltına alındı.
Fotoğraf: Reuters
Fotoğraflar: Reuters
Başakşehir’de bir eve yapılan operasyonda IŞİD üyeliği iddiasıyla gözaltına alınan altı kişinin, emniyet sorgusunun ardından önümüzdeki günlerde Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.
Saldırıyla ilgili son olarak, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve‘kasten öldürmeye iştirak’ suçlarından 13 kişi tutuklanmıştı.
Canlı bombalardan biri Pendik’ten aranmış
ataturk havalimani patlama32
Soruşturmanın bir numaralı şüphelisi Rıza C.’nin, saldırıdan bir gün önce canlı bombalardan birini İstanbul Pendik’teki bir ankesörlü telefondan aradığı öğrenildi.
Emniyette ‘susma hakkı’nı kullandığı belirtilen Rıza C.’nin savcılık sorgusunda, cep telefonunun şarjının bitmesi nedeniyle gittiği ankesörlü telefon kulübesinde kart bulduğunu ve hiç kullanmadığını söylediği öğrenildi.
Cep telefonunun olay günü Bakırköy’de sinyal verdiği hatırlatılan Rıza C., ‘Bakırköy’de inşaat işi yaptığını, ortağına bazı malzemeler getirdiğini ve ortağıyla iftarı burada yaptığı için telefonunun buradan sinyal verdiğini’ söyledi.