HATAY'ın Altınözü İlçesi'nde sınır birliklerince şüphe üzerine durdurulmak istenen traktör kanala devrilince köylüler ve birlikler arasında arbede çıktı. Traktörün birlikler tarafından zırhlı araçla kanala sürüklendiği iddia edilirken, 1 kişinin yaralandığı arbede köylüler tarafından cep telefonuyla kaydedildi.
Olay, 22 Aralık Pazar günü Altınözü İlçesi'ne bağlı Hacıpaşa ve Bohşin köyleri arasındaki hatta meydana geldi. İddiaya göre, Cemil Akyol yönetimindeki traktörü sınır birlikleri kaçak mazot taşıdığı şüphesiyle durdurmak istedi. 'Dur' ihtarına uymayan Cemil Akyol ile birlikte oğulları Fadıl ve Mustafa Akyol'un da üzerinde bulunduğu traktör sulama kanalına düştü. Bunun üzerine sınır birlikleri ile köylüler arasında çıkan arbedede sürücü Cemil Akyol başından yaralandı. Mustafa Akyol, traktörün sınır birliklerince zırhlı araçla itilerek kanala düşürüldüğünü ve olayda traktörün ikiye bölündüğünü iddia etti.
Akyol, "Traktörümüzde kaçak mazot ve eşya bulunduğu şüphesi ile Piyade ekipleri zırhlı araçlarını kullanarak traktörü kanala devirdi. Ve traktörümüz ikiye bölündü. Şüphe olabilir. Arama da yapılabilir ancak ekipler zırhlı araçla itince biz de Jandarma Trafik ekiplerini çağırdık. Çünkü zırhlı aracın traktörü itme izleri yani lastik izleri silinmek istendi. Buradan sonra kavga çıktı ve babam alnından yaralandı. Oysa ki sadece şüphe vardı ortada ve aracımızda kaçak hiçbir şey yoktu" diye konuştu.
Mustafa Akyol ayrıca, traktörde kaçak mazot bulunmadığını buna karşın askerlerin karakollarından 5 bidon kaçak mazot getirerek olay yerinde yaktığını öne sürdü.
Askerlerle köylüler arasında yaşanan arbede bir vatandaş tarafından da cep telefonuyla kaydedilirken, İkinci Hudut Alay Komutanlığı yetkilileri kaçak mazot taşıdıkları şüphesiyle sınır birlikleri ile traktör arasında kovalamaca yaşandığını ve bu sırada kontrolden çıkan traktörün kanala düştüğünü söyledi.