HATAY'da jandarma tarafından yapılan operasyonda 42 bin kök hintkeneviri ele geçirildi.
Amanos Dağları eteklerinde hintkeneviri ekili tarla olduğu bilgisine ulaşan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, zırhlı araçlarla olası orman yangınlarına karşı itfaiye ile birlikte operasyon düzenledi. Dün sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda hintkeneviri ekili irili ufaklı 40 tarla tespit eden jandarma, toplamda 42 bin kök hintkeneviri ele geçirdi. Askerler, keneviri 24 saatte toplayabildi.
DAMLAMA SULAMAYLA YETİŞTİRİLMİŞ
Ekipler, tarlalarda yaptıkları incelemelerde kenevirlerin ekilip yetiştirildiğini, sulamasının da özel olarak kurulan damlama sulama sistemi ile yapıldığını tespit etti. Traktör römorklarına yüklenen kenevirler ile sulama sistemindeki borular Uzunalıç Mahallesi'ne götürülüp yakılarak imha edildi.
2 TON ESRAR YAPILACAKTI
Jandarma, kenevirleri eken kişi ya da kişileri tespit etmek için çalışma başlatırken, imha edilen 42 bin kök hintkenevirinin bir dizi işlemden geçirildikten sonra 2 ton esrar elde edilebilecek miktarda olduğu belirtildi. Jandarma, geçen haziran ayında da Samandağ İlçesi'nde 294 bin kök hintkeneviri ele geçirmişti.

FOTOĞRAFLI