AKSARAY Devlet Hastanesi'nin ortopedi servisinde mutfak olarak kullanılan bölümünde elektrikli su ısıtıcıdan kaynaklı yangın çıktı. Etrafın dumanla kaplanması üzerine servisteki hastalar panikle diğer bölümlere tahliye edildi. İtfaiyenin müdahalesiyle alevler büyümeden söndürüldü.
Bugün saat 09.00 sıralarında Aksaray Devlet Hastanesi'nin ortopedi servisindeki mutfak olarak kullanılan bölümde elektrikli su ısıtıcısından kaynaklı yangın çıktı. Durumu fark eden sağlık görevlileri itfaiye haber verdi. Etrafın dumanla kaplanması üzerine servisteki hastalar panikle tahliye edildi. Ayaklarında ve vücutlarının çeşitli yerlerinde kırık olan hastalar güçlükle sedye ve koltuk değnekleriyle diğer bölümlere alındı.
BALKON KAPISI KİLİTLİ
Bir sağlık görevlisi binayı saran dumanın boşaltılması için balkon kapısını açmak istedi. Ancak kapı kilitli olduğu için açılmadı. Anahtarın ise hastanede sivil savunmadan sorumlu bir görevlide olduğu ve onun da izinli olduğu ortaya çıktı. Alevler itfaiyenin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yaklaşık bir saat sonra hastalar yeniden ortopedi servisine alındı.
Soruşturma sürüyor.