Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da hastane bahçesinden çaldığı motosikletle kaza yapan 17 yaşındaki Y.A.Y., tedavi için aynı hastaneye getirilince yakalandı.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'ndeki Adana Devlet Hastanesi'nde 15 Ağustos'ta meydana geldi. Esnaf 43 yaşındaki Umut D., rahatsızlanan eşini muayene ettirmek için yeni satın aldığı motosiklet ile hastaneye geldi. Hastane bahçesine motosikleti park edip kilitleyen Umut D., ismi öğrenilemeyen eşi ile birlikte polikliniğe gitti. Bu sırada, bahçede dolaşan Y.A.Y., bir süre güvenlik kameralarını inceledikten sonra motosikletin kilidini kırıp arkadaşı 19 yaşındaki E.D. ile birlikte çaldı. Bir süre sonra Umut D., henüz plakasını bile çıkarttırmadığı motosikletinin çalındığını fark edince şikayetçi oldu. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, incelediği güvenlik kamerasında hırsızlık anını saptayıp, şüphelilerin kimliklerini belirledi.
Çaldığı motosikletle Yüreğir İlçesi'nin Yavuzlar Mahallesi'ne giden Y.A.Y., olaydan 2 gün sonra kaza yaptı. Sol ayağı kırılan Y.A.Y., tedavi için Adana Devlet Hastanesi'ne geldi. Y.A.Y.'yi hastanede gören polis, takibe alarak tedavisinin tamamlanmasını bekledi. Ayağı alçıya alınan Y.A.Y., dedesinin kullandığı otomobile binip, yakınları ile birlikte hastaneden ayrılmak isterken gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden Y.A.Y.'nın ifadesinin ardından E.D. de yakalandı. Şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI