ÇANAKKALE Devlet Hastanesi’nde düzenlenen deprem tatbikatındaki görüntüler, gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği hastanede çıkan yangın söndürülüp, bina tahliye edildi, yaralılar kurtarılarak, ilk müdahaleleri yapıldı. Hastalar ve yakınları da tatbikatı pencerelerden ilgiyle izledi.
Çanakkale Devlet Hastanesi’nde, Afet Planı kapsamında gerçekleşen tatbikatta Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve 112 Acil Sağlık ekipleri görev aldı. Senaryo gereği ilk olarak deprem nedeniyle, hastanede çıkan yangın personel ve özel güvenlikçiler tarafından söndürüldü. Bu sırada yangın merdiveninden hastalar hastane bahçesindeki çadıra tahliye edilirken, sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti. Daha sonra hastane içerisine giren ekipler, asansörde mahsur kalan yaralıları kurtardı. Ardından da üroloji ve kardiyoloji servislerinde üzerine dolap devrilen hastane personeli AFAD ve UMKE görevlilerince sıkıştıkları yerden çıkarılmaya çalışıldı. Kurtarılan personel itfaiyenın merdiven aracıyla binanın üçüncü katından alınıp, hastane bahçesinde hazır bekletilen sağlık ekiplerine teslim edildi. Tatbikatı hastalar ve hasta yakınları da merakla izledi. Çok sayıda hasta pencerelere çıkarak ekiplerin kurtarma çalışmalarını ilgiyle takip etti.
Çanakkale Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Nazır Çoban, gerçekleştirilen tatbikatın eldeki imkanlar çerçevesinde afetlere karşı mümkün olabilecek en yüksek düzeyi yakalamada bir yol haritası ve eksikleri giderme anlamında önemli olduğunu söyledi.