Bahri KARATAŞ/ İZMİR, () - İZMİR'in Alsancak semtinde kavgada yaralanan arkadaşını ziyaret için gittiği hastanede 28 yaşındaki Aytaç Aşçı'yı, tabancayla yaraladıkları iddiasıyla tutuklu Bülent Öge ve Ali Eşref Başaran'ın yargılanmasına devam edildi. Sanıklardan Başaran tahliye edilirken, diğer sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Geçen yıl 4 Temmuz’da, Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde saat 05.00 sıralarında, aralarında bodyguardların da bulunduğu 4 arkadaş ile kimliği belirsiz kişiler arasında tartışma çıktı. Tartışma silahlı kavgaya dönüşünce, 4 kişi yaralandı. Yaralılardan Emrah Şahbaz, Uğur Bakır ve Levent Bakır, Alsancak Devlet Hastanesi'nde, Mehmet Akdağ ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kendisi de bodyguard olan Aytaç Aşçı, yaralanan arkadaşı Mehmet Akdağ'ı ziyaret için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ameliyathane bölümüne geldi.
Bu sırada Aytaç Aşçı'nın eskiden çalıştığı işyerinin işletmecisi 35 yaşındaki Bülent Öge ve arkadaşı 26 yaşındaki Ali Eşref Başaran da ameliyathaneye geldi. Aytaç Aşçı ve bu iki kişi arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Öge ve Başaran, Aşçı'yı ameliyathane önünde 5 yerinden tabancayla kurşunlayarak hastaneden kaçtı. Kamera görüntülerini izleyen polis ateş edenlerin kimliğini tespit ederken, şüpheliler daha sonra polise teslim oldu, ardından tutuklandı.
Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Çetin Demirci, şüpheliler Bülent Öge ve Ali Eşref Başaran'ın Aytaç Aşçı'yı önce dövüp, ardından da ikisinin de tabancayla ateş ederek 5 yerinden yaraladığının anlaşıldığını belirtti. Savcı Çetin, iki sanık hakkında 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı.
Dördüncü duruşmaya, tutuklu yargılanan sanıkları Bülent Öge ile Ali Eşref Başaran ve avukatları Tuğçe Türkyılmaz ile Hacı Hakan Ağcakanat katıldı. Sanık Öge, daha önceki savunmalarını tekrarladığını belirtek, olayın istemeden meydana geldiğini öne sürdü. 9 aydır tutuklu bulunduğunu, bu olay nedeniyle maddi ve manevi olarak mağdur olduğunu söyleyerek tahliyesini istedi. Başaran da aynı ifadeyi verip, tahliyesini istedi.
Duruşma savcısı Arif Hikmet Oruç, iki sanığın da tutukluluğunun devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi. Başaran'ın avukatı Hacı Hakan Ağcakanat, savcının talebine katılmadıklarını, müvekkilinin bu suçu işlemediğini, dinlenen tanıkların da bunu doğruladığını, dellilerin toplandığını söyleyerek müvekkilinin tahliyesini istedi. Avukat Tuğçe Türkyılmaz da kendi müvekkili için tahliye talebinde bulundu.
Hakim Menderes Yılmaz başkanlığındaki mahkeme heyeti, dosyanın, esas hakkında mütalasını sunması için Cumhuriyet Savcısı'na verilmesine, sanık Ali Eşref Başaran'ın tahliyesine, diğer sanık Bülent Öge'nin ise tutukluluk halinin devamına karar verip davayı erteledi.

BK (AÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)