Bülent DİKTEPE/KARABÜK, ()- KARABÜK'te zimmetine para geçirdiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan hastane mutemedi H.K.'ya 5 gündür ulaşılamıyor.
Sağlık Bakanlığı müfettişleri, kentteki kamu hastanelerinde geçen hafta inceleme başlattı. Müfettiş incelemesinden önce yıllık izine ayrılan Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi mutemedi H.K.'nın, her ay döner sermayeden kendi hesabına 106 lira aktarması gerekirken 1006 lira aktardığı saptandı. Sanal kişilere döner sermaye oluşturma yöntemiyle de zimmetine para geçirdiği iddia edilen H.K., pazartesi günü işe başlaması gerekirken gelmeyince hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İsmail Kara, bir yakanının rahatsızlığını bahane ederek izine ayrılan H.K.'ya 5 gündür ulaşılamadığını, cep telefonunun da kapalı olduğunu söyledi. Kara, şöyle dedi:
"Müfettiş incelemelerinde mutemet H.K.'nın hesaplarda usulsüzlük yaptığı tespit edilmiş. Kendi hesabına 106 lira aktarması gerekirken 1006 lira aktarmış. Toplam ne kadar para aktardığını bilmiyoruz. Bu miktar araştırılıyor. 1 lira da olsa bin lira da olsa devlette bu suçtur."

FOTOĞRAFLI