KÖRFEZ(Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'nde dün gece tartıştığı bir hasta yakınının itmesi sonucu duvara çarpıp yere düşen nöbetçi doktor İsmail Turgut'in  omuzu çıktı. Getirdikleri hastayı başkasına ait kimlikle muayene ettirmek istedikleri anlaşılan saldırganlar kaçarken, Sağlık ve Sosyal hizmet Emekçileri Sendikası hastane önünde bugün öğlen saldırıyı protesto etti.
Körfez Devlet Hastanesi'ne dün akşam gelen bir kişi, annesi olduğunu söylediği ve H.D. adına düzenlenmiş kimlik bulunan kadını muayene ettirmek istedi. Ancak kayıt yapılırken dökümlerden bu kimliğin ona ait olmadığı ve başkasına ait kimlikle kayıt yaptırılmaya çalışıldığı anlaşıldı. Buna rağmen kadına müdehalede bulunulurken, görevlilerle hasta yakını arasında tartışma sürdü. Tartışma büyüyünce bu kez içeriye, yine hastanın yakını olduğu öne sürülen 5- 6 kişi daha girdi. iddiaya göre bu kişiler, acil servisteki nöbetçi doktor İsmail Turgut'u tartaklayarak itti. Duvara çarparak yere düşen Dr. Turgut acı ile kıvranmaya başladı. Doktorun omuzunun çıktığı anlaşıldı.
HASTALARINI DA ALIP KAÇTILAR
Bağrışmalar üzerine şüpheliler hastalarını da alıp bağırarak hastaneden uzaklaştı. Durumun polise bildirilmesi üzerine saldırganların kimliklerinin tesbiti için araştırma başlatıldı. Doktor ise arkadaşlarının yaptığı müdehalenin ardından rapor aldı. Hastane Başhekimi Dr. Hikmet Yaşar bu olayın kendilerini üzdüğünü belirtirken, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Kocaeli Şubesi bugün öğlen hastane binası önünde saldırıyı protesto etti. Sendika şube başkanı  Başkanı Mustafa Yıldız şunları söyledi:
"Dün bu hastanede bir hekim arkadaşımız görevi başında saldırıya uğramış ve yaralanmıştır. Sadece sonuca bakıp, birkaç eşkiyanın Yaptığı iş deyip geçmek sebebin üstünü örtmektir. Saldırganlara buradan sesleniyoruz, dün olduğu gibi bugün de susmayacağız. Hekime uzanan elin hesabının sorulması için yasal sürecin takipçisi olacak ve faillerin bulunup en ağır cezaya çarptırılmalarını adaletten talep edeceğiz."
MB(MB/COŞ) (FOTOĞRAFLI)