İZMİT'te acil bir vaka için verilen adrese giden 112 Acil Servis ambulansı, kavşakta otomobile çarptı. Kazada iki aracın sürücüsü hafif yaralandı. Bu arada yaşanan kargaşa sırasında otomobil sürücüsünün cüzdanı ortadan kayboldu.
Kaza Merkez Bankası Şubesi Kavşağı'nda saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Elit Can yönetimindeki 41 LY 266 plakalı 112 Acil Servis ambulansı, kent merkezinden Cedit Mahallesi'ndeki acil bir vakayı almak için yola çıktı. Ambulans kavşaktan dönüşte, İstanbul yönüne giden Özkan Güler yönetimindeki 34 HT 6996 plakalı otomobile çarptı.
Kazada, ambulans şoförü Elit Can ile otomobil şöförü Özkan Güler hafif yaralandı. 112 Acil Servis telsizinden kaza yaptıkları bilgisini merkeze ulaştıran sağlık görevlilerinin yardımına arkadaşları koştu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kazada hafif yaralanan sürücülere ilk müdahaleyi yaptı. Cedit Mahallesi'ndeki vakaya da başka bir ambulans yönlendirildi
KAZADA CÜZDANI KAYBOLDU
Meydana gelen kazanın ardından çevredeki esnaf ve vatandaşlar yardıma koştu. Bu sırada yaşanan kargaşa sırasında otomobil sürücüsü Özkan Güler'in cüzdanı kayboldu. Kaza sonrası bir süre cüzdanını arayan Güler, "Kazadan sonra birçok insan yardım etmek için yanımıza geldi. Cüzdanım arabamın içersindeydi. Ehliyetimi çıkartmak için cüzdanımı arayınca bulamadım. O kargaşada birileri almış olabilir" dedi.
Kazaya karışan otomobil sürücüsü Özkan Güler, kendisine yeşilin yandığını, ambulansın bu sırada yola çıktığını ve kazanın gerçekleştiğini söyledi.
Kocaeli Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılar, buradaki kontrollerinin ardından taburcu edildi. Polis de kazayla ilgili soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI