OLAYA KARIŞAN SURİYELİ'LER MAHALLEDEN AYRILIYOR
Hatay'ın Hassa İlçesi'nin Buhara Mahallesi'nde Suriyelilerle mahalleli arasındaki gerginliğin detayları ortaya çıktı. İddiaya göre mahalledeki gerginlik şöyle gelişti; Tarım işçilerine iş ayarlayan 'çavuş' lakaplı bir Türk vatandaşı iddiaya göre tarlada Suriyeliler tarafından darp edildi. Bunun üzerine Buhara Mahallesi'ne taşan olaylarda Suriyelerle mahalle sakinleri arasında kavga çıktı. Kazma, kürek, sopa, taş ve silahların kullanıldığı kavgada biri mahalle sakini olmak üzere 4 kişi yaralandı. Suriyelilere ait bir kamyon ateşe verilirken, taşların isabet ettiği çok sayıda evin penceresi ile araçlar zarar gördü. Kavgada yaralananlar Hassa Devlet Hastanesinde tedaviye alınırken mahalleye gelen jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Olayların büyüme ihtimaline karşı, Hatay İl Jandarma Komutanlığına bağlı Özel Hareket Ekipleri, TOMA'lar ile çok sayıda jandarma komando mahalleye sevk edildi.
SURİYELİLER MAHALLEDEN AYRILIYOR
Bu arada olayların yaşandığı Buhara Mahallesinde ikamet eden ve olaylara karışan Suriyeliler, Hassa Belediyesi ve Hassa Kaymakamlığına ait olan kamyonlara eşyalarını yükleyerek bölgeden ayrılmaya başladı. Suriyelilerin taşınma işlemleri sırasında ise jandarma ekipleri güvenlik önlem aldı.
OLAY BİR ANDA BAŞLADI VE GELİŞTİ
Mahallede yaşananları anlatan ve Suriyelileri mahallerinde istemediklerini belirten İdil Avcı, Suriyelilerin kendilerine saldırdığını evlerinin taşlandığını söyledi. Kavgaya karışan ve aracına kurşun isabet eden Osman Avcı ise "Birbirimize girdik resmen. Şimdide ortada yoklar. Devlet tarafından bu mahalleye 5 aile yerleştirildi. Gerisi sınırdan kaçak geçenler. Olaylarda amcam yaralandı. Şimdi durumu iyi. Olayı biz başlatmadık. Bir anda kavganın ortasında kaldık. Evlerimizi araçlarımızı taşladılar. Ne olduğunu bile anlamadık. Eve kendimizi zor attık. Öyle böyle saldırmadılar. Taşlarla neredeyse bizi öldüreceklerdi" diye konuştu. Bölgede olayların yeniden başlama ihtimaline karşı jandarma ekiplerinin bekleyişi devam ediyor.

Ramazan ÇELİK-Kasım NARCI/ HASSA,(Hatay),()

RÇ,KN (SÜ/RT) (FOTOĞRAFLI)