Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, hareket halindeki LPG'li bir otomobilde ilk belirlemeye göre elektrik kontağından yangın çıktı. İçindeki 7 kişilik aile, yangından yara almadan kurtulurken otomobil kullanılamaz hale geldi.
İlçe merkezindeki bir restoranda çalışan aşçı 31 yaşındaki Kudrettin Kaçar, dün 5 çocuğu ile eşini Çamlı Mahallesi'ne kahvaltıya götürdü. Birlikte vakit geçiren aile, bir süre sonra Kudrettin Kaçar yönetimindeki 09 ACC 25 plakalı LPG'li otomobille ilçe merkezindeki evlerine dönmek üzere hareket etti. Marmaris- Muğla Karayolu'nun 12'nci kilometresindeki Taşhan Mevkii'nden geçtikleri sırada otomobilin motor kısmından dumanlar yükselmeye başladı. Sürücü Kaçar'ın aracı yol kenarına yanaştırmasıyla birlikte 7 kişilik aile panikle aşağı indi. Motor kısmından yükselen alevler aracın tamamına yayıldı. Kaçar telefonla durumu, itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Ormanlık alana yakın olması nedeniyle bölgeye orman ekibiyle birlikte bir arazöz de yönlendirildi. İhbar üzerine gelen itfaiye, yangını söndürdü. Tamamen yanan araç, kullanılamaz hale geldi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Aracının yandığı sırada ilk olarak orman ekiplerinin arazöz ile bölgeye geldiğini, ancak herhangi bir müdahale bulunmadığını öne süren sürücü Kaçar, tepki gösterdi. Kaçar, yangına müdahale etmeyen arazöz görevlilerinden şikayetçi olduğunu kaydetti. Marmaris Orman İşletme yetkilileri, yönetmeliklerinde bu tür araç ve ev yangınlarına müdahale etme yetkilerinin olmadığını belirtti. Yetkililer, araç yangınları hakkında personelin hiçbir eğitimi olmadığını, personelin sadece orman yangınları konusunda deneyimli ve yetkili olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI