KAMERUN'dan yasa dışı yollarla 2 yaşındaki oğluyla Belçika'ya gitmek üzere yola çıkan 28 yaşındaki Elenga Anzia, Antalya Havalimanı'nda görevli polislerin dikkati sayesinde gözaltına alındı. Sınırdışı edilmek üzere Antalya Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen Anzia aniden sancılanınca hastaneye sevk edildi. Hamile olduğu sonradan fark edilen Elenga Anzia, sınırdışı edilmekten yaptığı doğum sayesinde kurtuldu.
Fakir bir ailenin çocuğu olan Elenga Anzia, ikinci çocuğunu Belçika'da doğurmak için sahte pasaport ve evrakla Kamerun'dan yola çıktı. Antalya'ya nasıl geldiğini tam olarak anlatamayan Elenga Anzia, sahte bir Belçika Pasaportu ile Antalya'dan Belçika'ya gitmek üzere havalimanında işlem yaptırırken polislerin dikkati sayesinde yakalanarak 2 yaşındaki oğlu ile birlikte gözaltına alındı.
YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NE TESLİM EDİLDİ
Gözaltı işlemlerinin ardından sınırdışı edilmek üzere Antalya Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen Elenga Anzia, hakkındaki yazışmalar devam ederken aniden sancılandı. Görevliler tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen Elenga Anzia, ilk muayenesinin ardından Kadın Doğum Servisi'ne kaldırıldığı ve dünyaya bir çocuk daha getirdi.
Hamile olduğunun belli olmaması için karın bölgesini sıkı bir şekilde sardığı anlaşılan Elenga Anzia'nın sağlıklı bir doğum gerçekleştirdiği ve dünyaya gelen kız çocuğuna 'Jeuva' adını koyduğu öğrenildi. Yetkililer Elenga Anzia'nın hastaneden taburcu edildikten sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edileceğini, işlemlerinin bu sürecin ardından devam edeceğini söyledi.