İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde, evlerinin önüne bıraktıkları çöp ve hurda tahtalar yüzünden tartıştığı 5.5 aylık hamile 20 yaşındaki Duygu Ersoy'u öldürdüğü, kardeşi Ümitcan Karaca'yı da öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla tutuklanan 61 yaşındaki M.K. hakkında, 'Kasten adam öldürme teşebbüs ve hamile kadını öldürme' suçlarından biri ağırlaştırılmış iki kez müebbet ve '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçundan 2 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Olay, geçen 17 Nisan'da 1620/43 sokak 12 numaradaki evin önünde meydana geldi. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İZSU) emekli olan M.K., oturduğu dört katlı apartmanın yanındaki tek katlı evde yaşayan komşularıyla, sık sık bahçelerine çöp ve hurda tahta bıraktıkları gerekçesiyle tartışmaya başladı. M.K., yine komşusu Filiz Karaca'ya, evlerinin bahçesine bıraktıkları, ısınmak amacıyla kullanılan tahta kasaları, hem kendi evinde rutubet yaptığını, hem de olası bir yangında zarar vereceğini için kaldırmalarını istedi.
Çıkan tartışmada M.K., 5.5 aylık hamile Duygu Ersoy'u ve kardeşi Ümitcan Karaca'yı yanında bulunan tabancayla vurdu. Ersoy, kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybederken, kardeşi Karaca ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Olayın ardından gözaltına alınan M.K., tutuklandı.
Ümitcan Karaca, polis ve savcılıkta verdiği ifadesinde, "Komşumuz, sürekli olarak bize bu konuda kızıyordu. Annem de dün o eşyaları çekti. Ama yine de ağza alınmayacak küfürler ederek üzerine yürüdü. Ardından da tartakladı. Ben araya girdim, bana da aynısını yapınca, evden aldığım satırla vurmak istedim. Sonra da o evine gidip tabancasını getirerek aslında bana ateş etti. Ama ablam önüne geçince, kurşunlar ona isabet etti. Ablam karnındaki bebeğiyle benim için can verdi" dedi.
Daha önce de kendilerini kasaları kaldırmaları için uyardığını belirten M.K. ise ifadesinde, “Camiden eve dönüyordum. İZSU görevlileri yoldan çalınan rögar kapağını tamir ediyordu. Biraz kendilerine yardım ettim. Eve girerken bana 'Ne o bizimi şikayet ettin' diye laf attılar. Birden üzerime satır ve sopalarla saldırdılar. Kendimi eve zor attım. Aldığım darbeler sonucu yaralandım. Evin kapısını tekmelemeye başladılar. Cep telefonumu yere düşürdüğüm için polisi arayamadım. Küçük çocuklarıma ve bana zarar verecekler diye korktum. Silahla kendimi ve ailemi korumak amacıyla havaya ateş ettim. Amacım öldürmek değil, korkutmaktı. Pişmanım. Böyle olmasını ben de istemezdim" dedi.
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, sanık M.K. hakkında, kasten adam öldürmeye teşebbüs ve hamile kadını öldürmek suçundan biri ağırlaştırılmış iki kez müebbet hapis, 6136 sayılı kanuna muhalefetten de 2 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Sanık M.K.'nin önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde yargılanacağı belirtildi.

FOTOĞRAF