PKK'da çözülme ve teslim olmalar başladı. Genelkurmay'daki askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, bölücü terör örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarının bulunduğu Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, uyuşturucu gelirini kaybeden örgüt liderleri, sürekli olarak yandaşlarına dayanışma için eylem yapın talimatları veriyor. Buna rağmen halktan destek göremeyen ve çaresiz kalan örgüt mensupları teslim olmayı seçiyor.
TERÖRE KARŞI YÜRÜYÜŞ ÖRGÜT LİDERLERİNİ ÇİLEDEN ÇIKARDI
Askeri kaynaklar, "PKK'nın sözde liderlerinden Murat Karayılan'ın 'Lice'ye sahip çıkılması gerekiyor' çağrısına, örgüt üyelerinin ve işbirlikçilerinin sosyal medyada 'Lice elden gidiyor', 'Lice yanıyor' gibi her türlü yalanlarına rağmen, bölge halkı örgüte ve teröristlere destek vermiyor. Alınan son istihbarat raporlarına göre, son olarak Diyarbakır'ın Dicle ilçesindeki vatandaşlarımızın teröre karşı yürümesi ve 600 kişilik grubun Türk bayrakları açarak ilçeyi 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları ile inletmesi örgüt liderlerini çileden çıkardı." açıklaması yaptı.

BAŞKA ÇARELERİ KALMADI
Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyük bir kararlılıkla sürdürdüğü operasyon bölgedeki psikolojiyi de etkilediğini kaydeden askeri kaynaklar şu açıklamayı yaptı:

"Bu üstün ve profesyonel güç karşısında teröristlerin direnme azmi, moral ve motivasyonları da kayboldu. Halkın desteğini göremeyen ve halkın arasına karışıp gizlenemeyen teröristler ise başka yol bulamayıp teslim olmayı tercih ediyorlar. Teröristlerin uyuşturucu ekim alanı olan Lice'de geçmiş yıllarda teröristlerin teslim olmasına çok ender rastlanırdı. Artık çok sık rastlanıyor."