BURSA’da, 2010 yılında bir tekstil fabrikasındaki 4 milyon dolarlık soygunla ilgili 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan, cezaevinden çıktıktan sonra 13 ev ve işyerinden meydana gelen hırsızlıklarla ilgili yakalandıktan sonra tekrar serbest kalan 20 yaşındaki Esat Dikici, bu kez halı mağazasını soyduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Poliste 42 suç kaydı bulunan Dikici, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, yanındaki arkadaşı serbest kaldı.
Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde, 2010 yılının Kasım ayında, iddiaya göre dizüstü bilgisayar çalmak için girdikleri fabrikada kasayı açan Gökhan D., Eyaz T. ve Esat Dikici, 4 milyon doları görünce şaşkına döndü. 3 şüpheli, çaldıkları parayı birbirinden de çalmak isteyince polis tarafından yakalandı. Bu olayın ardından gözaltına alınan 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine konuldu. Mahkemede pişman olduğunu söyleyen sanıklardan Esat Dikici, daha sonraki duruşmalarda önce tahliye edildi, daha sonra yaşı küçük olduğu için 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Dosya Yargıtay'a gönderilirken, poliste 42 suç kaydı bulunan Dikici, 19 Kasım 2012’de bu kez 13 ev ve işyerinden hırsızlık yaptığı iddiasıyla yakalanarak gözaltına alındı. Mahkemece tutuklanan Dikici, bir sonraki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
Uslanmayan Esat Dikici, geçen hafta da iddiaya göre, arkadaşı M.I. ile birlikte merkez Osmangazi İlçesi Reyhan Mahallesi'nde bir halı mağazasını soydu. Levye ile kapıyı kıran 2 şüpheli,  işyerinin kasasını kırarak yaklaşık 40 bin lira değerinde para ve ziynet eşyası çaldı. Olayı araştıran polis, Esat Dikici’nin kullandığı aracı, soyulan işyerinin 6 sokak ötesinde park halinde olduğu güvenlik kameraları görüntülerinde tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren ekipler Esat Dikici ve M.I.’yı gözaltına aldı.
Yakalanan 2 şüphelinin evlerinde yapılan aramada halı mağazasından çalınan ziynet eşyalarının bir kısmı bulundu.
Mahkemeye çıkartılan Esat Dikici tutuklanırken M.I. adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı.