Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, () - HAKKARİ'de bir grup kadın, artan kadın intiharları, taciz, tecavüz ve fuhşa dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yaptı.
Hakkari Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Binevş Kadın Merkezi organizesiyle belediye önünde toplanan yaklaşık 30 kadın, ellerindeki dövizlerle slogan atarak Bulvar Caddesî'nden Hastane Caddesi'ne kadar yürüyerek burada basın açıklaması yaptı. Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, DBP MYK üyesi Miraz Çallı, DBP Hakkari il Eş Başkanı Mehtap Daşdan Demirel'nde destek verdiği eylemde basın açıklamasını Binevş Kadın Merkezi'nde görevli Sosyolog Özgül Doğan okudu.
'ERKEK YAPIYOR DEVLET SESSİZ KALIYOR'
Dünya genelinde olduğu gibi Hakkari'de de çocuk istismarı, uyuşturucu kullanımı, tecavüz, taciz, fuhuş ve şiddetin arttığına dikkat çeken Doğan, "Aynı zamanda intihar ve cinayet olayları yaşanmakta ve suçlular aramızda dolaşmaktadır. Fuhuş, tecavüz, şiddet ve çocuk istismarı normal gibi görülmekte kamuoyuna yansıtılmamaktadır. Erkek yapıyor devlet sessiz kalıyor. Aynı zamanda devlet tecavüzü aklamakta ve seyirci kamaktadır. Kadın bedeni kullanılarak toplumun değeri yok edilmeye çalışılıyor. Biz kadınlar, devletin yarattığı erkek zihniyeti ve çetelerinin bu saldırılarını nefretle kınıyoruz. İçimize kadar sızan bu kirli zihniyetleri el birliği ile Hakkari'den sürmeye davet ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI