HAKKARİ'de Özgür Yaşam Derneği öncülüğünde yapılan basın açıklamasında, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), protesto edildi.
Cumhuriyet Caddesi'nde Özgür Yaşam Derneği öncülüğünde yapılan Mazlum-Der, Memur -Sen ve bağlı sendikaların da destek verdiği basın açıklamasında, Suriye ve Kuzey Irak'da Kürtlere yönelik katliamlar gerçekleştiren terör örgütü IŞİD kınandı. Özgür Yaşam Derneği'nin bulunduğu binanın önünde yapılan basın açıklamasına Memur-Sen Hakkari Şube Başkanı Nihat Gür ve bildiriye imza atan 14 sendikanın üyeleri katıldı. Basın açıklamasını okuyan Özgür Yaşam Derneği Hakkari Şube Başkanı Şansel Kutluk,şöyle konuştu:
"Kürdistan yine acıların coğrafyası ve yine birçok emperyalist hesaplaşma Kürdistan coğrafyasında görülüyor. Rojava'da, Kürt Federe Devleti'nde yaşananlar bunun en yalın hali. Rojava'da kantonlar ilan edildikten, Sayın Mesut Barzani bağımsızlık ilan edebileceklerini deklare ettikten sonra IŞİD bir anda ortaya çıkıyor ve direk Kürdleri hedef alıyor. IŞİD'in saldırıları daha önce hazırlanmış ve kurgulanmış bir senaryonun sahneye konulmasından başka bir şey değildir. Kürdistan coğrafyası, Kürt halkı hep acı ve zulüm ile terbiye edilmeye çalışıldı. Allah'ın izni ve inayeti ile Kürdistan'ın acılarından özgürlük ufkuna yürüyüşümüz başlamıştır."
IŞİD'in yaptığı saldırıları ve katliamları din adına ve İslami kavramların arkasına saklanarak yapmasının İslam'ın imajına ve dine zarar verdiğini söyleyen Kutluk, IŞİD'in yaptığı katliamları kınadıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI