HAKKARİ'de dün gece 4 genç arasında başlayan tartışma kısa süre büyüyüp iki aşiretin fertlerinin karıştığı kavgaya dönüştü. Taş, sopa ve satırlarla birbirlerine saldıran iki grubun kavgasında ortalık savaş alanına dönerken, birçok işyeri ve aracın camları kırıldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle sonlandırılan kavgada 4 kişi yaralandı.
Olay dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Bulvar Caddesi üzerinde 4 genç arasında belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma, kısa sürede büyüdü. Gençlerin arasında başlayan kavgaya bağlı oldukları iki aşiretin diğer fertleri de katıldı. Taraflar birbirlerine taş, sopa ve satırlarla saldırırken, ortalık bir anda savaş alanına döndü. Çevredeki birçok iş yeri ve araç zarar gördü. Olay yerine gelen polis ekipleri, zaman zaman gaz bombası ve tazyikli su kullanarak kavga edenleri ayırmaya çalıştı. Bazı kişiler bu sırada polislelerin zırhlı araçlarına da taş attı. Polislerin ayırmakta güçlük çektiği kavgada 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olaylar bir süre sonra sonlandırıldı.
HDP VE BDP'Lİ YÖNETİCİLER TOPLANDI
Çıkan kavganın toplumsal bir olaya dönüşmemesi için HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Dilek Hatipoğlu, HDP ve BDP'li diğer yöneticiler ile kentin ileri gelenlerini belediye binasında toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Zozani, kentin birliğini bozmaya yönelen insanların çeteci olduklarını söyledi. Zozani bu kavgayı çıkaranların bu halkın iyiliğini düşünmeyenler olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Böyle bir faaliyetin içerisine kim girmiş olursa olsun doğrudan doğruya bir bütün olarak Hakkari halkını hedef almıştır. Bizim nezdimizde bunu yapanlar çetelerdir. Biz bu çeteci yaklaşımları asla ve asla kabullenmeyeceğiz ve asla içimizden de barındırmayacağız. Bu kavgada insanlarımız zarar gördü. Vatandaşın camı kırıldı, araçları zarar gördü. Kim ne zarar görmüşse bu olayın vahametini kavramasını arzu ediyoruz ve bu zararı bir şekilde el birliğiyle tedavi etmenin yolunu yöntemini araştıracağız"
'PROVAKASYONLARA GELMEYİN'
Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ise Hakkari halkına seslenerek, "Kesinlikle provakasyona gelmeyelim. Hakkari güçlü bir şekilde ilerliyor.Çünkü burası serhildanlar kentidir. Bunu gören çete zihniyeti gruplar üzerimize geliyor. Lütfen kimseye kulak asmayalım" diye konuştu. Yapılan açıklamanın ardından Milletvekili Zozani, Belediye Başkanı Hatipoğlu ve kentin ileri gelenleri, kavgada camları kırılan iş yerlerinde incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Hatipoğlu, kavgada camları kırılan iş yerlerlerinin camlarını takacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI