HAKKARİ'nin merkeze bağlı Üzümcü Köyü yakınlarında güvenlik noktasında 5 gün önce durdurulmak istenen minibüse açılan ateş sonucu şehit olan 41 yaşındaki Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Erhan Yürüdür ve araçta bulunan 32 yaşındaki Yücel Ertuş'un ölümüyle ilgili gözaltına alınıp, mahkemeye sevk edilen 3 asker, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Geçen 7 Kasım'da Çukurca İlçesi'nden Hakkari'ye gelen minibüs, kent merkezine 30 kilometre uzaktaki Üzümcü Jandarma Karakolu'ndaki askerler tarafından oluşturulan güvenlik noktasında durdurulmak istendi. 'Dur' ihtarına uymadığı öne sürülen ve içinde Yücel Ertuş ile Cemil Korkmaz'ın bulunduğu minibüse, bunun üzerine askerler tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu araçta bulunan 32 yaşındaki Ertuş ağır yaralandı. Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılan Ertuş, yapılan müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Bu sırada olay yerinde bulunan Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Erhan Yürüdür de açılan bu ateş sırasında ağır yaralandı ve kaldırıldığı Hakkari Asker Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit oldu.
Yürütülen soruşturma kapsamında karakolda görevli 3 asker ile olay sırasında minibüste bulunan ve yara almadan kurtulan Cemil Korkmaz gözaltına alındı. Olaydan hemen sonra Korkmaz çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılırken, 3 asker ise 3 gün önce Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Yapılan duruşmanın ardından 3 asker de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.