Hakkari'den Kahreden Haber: 2 Şehit, 4 Yaralı
Hakkari'de PKK'lı teröristlerle güvenlik görevlileri arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit, 4 asker yaralandı. Bölgede operasyon başlatılırken 5 terörist de ölü ele geçirildi.
ÇATIŞMA SAAT 11:00 SIRALARINDA BAŞLADI
Çatışma, saat 11.00 sıralarında merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Ağaçdibi Köyü kırsal kesiminde meydana geldi.
2 ŞEHİT, 4 YARALI
Operasyona çıkan askerler, bir grup PKK'lı teröristle karşılaştı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 asker şehit olurken, 4 asker de yaralandı.
4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
5 teröristin ölü ele geçirildiği çatışmada yaralanan askerler Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
OPERASYON BAŞLATILDI
Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

ŞEMDİNLİ'DE 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde devam eden operasyonda saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 5 teröristin etkisiz hale getirildiği, Güvenli-Erdemli Karayolunda icra edilen yol kontrolünde ise menfeze yerleştirilmiş 1 el yapımı patlayıcının tespit edilerek etkisiz hale getirildiği, yapılan aramalarda 1 el bombası ve çok sayıda yaşam malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi.
ÇUKURCA'DA 6 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ, TOPLAM ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 207'YE YÜKSELDİ
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde devam eden operasyonda ise saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 6 teröristin etkisiz hale getirildiği, etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 207 olduğu kaydedildi. Operasyon bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyetinde, telsiz düzenekli 3 el yapımı patlayıcının da tespit edilerek, yerinde kontrollü bir şekilde imha edildiği belirtildi.
1 KÖY KORUCUSU ŞEHİT OLDU
Van'ın Çatak ilçesinde yol kesen bir grup bölücü terör örgütü mensubu terörist tarafından, aracı durdurularak alıkoyulan 1 geçici köy korucusunun şehit edildiği bildirildi.


VAN'DA 2 TERÖRİSTTEN BİRİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Van'da ayrıca merkez İpekyolu ilçesinde eylem hazırlığı içinde olan ve düzenlenen operasyon sonucu etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin kimliği belli oldu.
ÇEKTAR KOD ADLI RAGIP BİLEKÇİ
Edinilen bilgiye göre, üç teröristin eylem hazırlığında olduğu istihbaratını alan Terörle Mücadele Şube, İstihbarat Şube ve Özel Harekat Şube müdürlüğü ekipleri 12 eylül günü sabaha karşı operasyon düzenlenmişti. Bir evde gizlenen teröristlere teslim ol çağrısına silah ve el bombaları ile karşılık verilmesi üzerine girilen çatışma sonucu 2 terörist etkisiz hale getirilirken, bir teröristte kaçmıştı. Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin 'Çektar' kod Ragıp Bilekçi olduğu tespit edilirken, diğer teröristin ise kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor.
Etkisiz hale getirilen teröristlerin Kurban Bayramı'nın birinci günü bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 2'si polis 48 kişinin yaralandığı olayla bağlantılı olup olmadığı yönünde çalışmalarını sürdürüyor.