Gülbin YILDIZ/ ELAZIĞ, () - ELAZIĞ’da, geçen yıl eşi Zeliha Meral ile kayınvalidesi ve kayınpederini kurşun yağmuruna tutarak öldürmekten yargılanan özel harekatçı polis memuru Selim Meral ile babası Mehmet Meral, 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Başkanı Hakim Sadık Özkan, kararı açıkladıktan sonra baba ve oğula dönerek, "Takdir budur. Öbür taraftaki cezayı bilemem" dedi.
Elazığ'da 28 Eylül 2013 tarihinde şiddet gördüğü gerekçesiyle ailesinin yanına sığınarak kendisine boşanma davası açan eşi Zeliha Meral (23), kayınpederi Bayram Sönmez (51) ve kayınvalidesi Ayten Sönmez’i (42) 43 kurşunla öldüren Van Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Selim Meral (27) ile babası Mehmet Meral'in (52) yargılanmasına Elazığ 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Selim Meral, babası Mehmet Meral ile öldürülen 3 kişinin yakınları katıldı.
Duruşmada, öldürülen Zeliha Meral'ın günlüğü okundu. Meral'in günlüğünde, "Yine yüzümü gözümü morarttın. Beni bir kıza tercih ediyorsun. Seni çok seviyorum. Şu anda ağlıyorum. Bu mu suçum? Sen başkasıyla konuşuyorsun. Neden böyle olduk Selim?" şeklindeki sözlerini okurken, sanık Selim Meral, "Yazılar tamamen düzmecedir’" diye çıkıştı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Sadık Özkan, "Bir sus be sanki ben öldürdüm onca milleti" diye uyardı. Uyarıya rağmen susmayarak, "Savunmamı yapıyorum" diyen Selim Meral'e hakim Özkan; "Yaptıracağım ben savunmanı" diyerek son kez uyardı.
"ALLAH BENİ AFFETSİN"
Savunmasını yapan Selim Meral, "Benim evliliğim tamamen oyun. Evlenene kadar bana her türlü oyunu yaptılar. Evlendirip namusları aklanınca geri çekildiler. Tamam ben öldürdüm. İnkar etmiyorum. Zeliha’yı namusunu benim üzerinden akladığı için öldürdüm. İlk boşanma davasını ben açtım. İşleri güçleri para puldu. Amcasının oğlu ve halası ‘Bakire olmayan birini aldın’ diyorlardı şimdi salonda yoklar. Ben nefissiz değilim. Böyle bir şey olmasını istemezdim. Pişmanım. Keşke olmasaydı. Keşke sevdiğine verselerdi de benim başımı yakmasalardı. Allah beni affetsin" dedi. 
BABA BERAAT İSTEDİ
Savunmasını önceden hazırladığı kağıttan okuyan sanık baba Mehmet Meral ise "Bunların hepsi bir oyun. Oğlumu kurban seçtiler. Evlendikten 6 ay sonra ev aldırdılar sonra da evin peşine düştüler. Benim olayla bir alakam yok. Torunumu bizden kaçırıyorlardı. Ev için pazarlık yapıyorlardı. Gelinim sezaryenle doğum yaptığının 3’üncü günü evden kaçtı. Oğlumun amirleri gidip getirdiler. Onlar da şahit olarak dinlenebilir. Olayın tek faili oğlumdur, tamamını oğlum gerçekleştirdi. Keşke bu olaylar çocuğumun başına gelmeseydi. Keşke ben ölseydim. Onlar da oğlum kadar suçlular. Ben suçsuzum beraatimi istiyorum" dedi.
Mahkeme, özel harekatçı polis memuru Selim Meral'i kayınpederi Bayram Sönmez ve eşi Zeliha Meral’i tasarlayarak öldürdüğü için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, babası Mehmet Meral ise dünürü Ayten Sönmez ve gelini Zeliha Sönmez’i öldürmekten 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.
Hakim Sadık Özkan, kararı açıkladıktan sonra baba ve oğla dönerek, "Takdir budur. Öbür taraftaki cezayı bilemem" dedi.

GY(GG/AK) (FOTOĞRAFLI)