Arzu KAYA / İstanbul, () - EŞİYLE sorunları olan kadına, "Askerlerim, cinlerim vasıtasıyla sorunlarını çözeceğiz. Eşin eve geri gelecek" diyerek 102 bin lirasını aldığı iddia edilen kişi için 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Komşusu aracılığı ile tanıştığı kişinin medyum olduğunu söyleyerek kendisini dolandırdığını iddia eden kadın şikayetçi oldu. Şüpheli hakkında, "Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında dolandırıldığını iddia eden kadın ifade verdi.

"ASKERLERİM, CİNLERİM VASITASIYLA SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ"

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, ev kadını, şikayetçi M.C. ve avukatı katıldı. Duruşmada olayı anlatan kadın, karşı komşusu aracılığı ile C.Ö. adlı kişi ile tanıştığını, C.Ö'nün hoca olduğunu ve güçleri bulunduğunu söylediğini belirtti. C.Ö'nün kendisine, eşiyle olan sorunlarını çözeceğini söylediğini belirten M.C., "Kendisine kardeşim gibi güvenmemi istedi. Güvendiğimi anlamak için kredi kartlarımı şifreleriyle beraber istedi. İşi bittiğinde kredi kartlarını benim verdiğim gibi geri vereceğini söyledi. Şubat ayında kartlarımı aldı, Haziran ayında verecekti. 'Askerlerim, cinlerim vasıtasıyla sorunlarını çözeceğiz. Eşin eve geri gelecek' dedi. 2 bin lira verdim. Kartlardan da yüz bin lira harcamıştır" diye konuştu. Üye hakim ise, şikayetçi olan kadına, "Sizin eğitim durumunuz nedir" diye sordu. Yüksekokul mezunu olduğunu söyleyen M.C., sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti. Duruşma ertelendi.

KENDİSİNİ MEDYUM OLARAK TANITTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, geçen yıl Şubat ayında 42 yaşındaki M.C'nin eşi ile arasında sorunlar olduğu, komşusu aracılığıyla C.Ö (39) ile tanıştığı belirtildi. İddianameye göre, C.Ö, kendisini medyum olarak tanıtarak, içindeki sıkıntı ve olumsuzları giderebileceğini, eşiyle arasındaki sıkıntıyı çözeceğini ve eşini ilgi duyduğu kişiden soğutup birbirlerine yakınlaştıracağını söyledi. Kadından 2 bin lira nakit para alarak Ordu'ya giden medyum, 4 kredi kartından 100 bin liraya yakın nakit para çekti. M.C ise kadının kendisine kredi kartlarını verdiğini, kartlardan 60 bin lira kullandığını ve bu parayı ödeyeceğini ifade ederek suçlamaları kabul etmedi.

DİNİ İNANÇ VE DUYGULARININ İSTİSMARI SURETİYLE DOLANDIRICILIK

C.Ö hakkında "Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

AK (CO)