MISS Model Of The World (Mankenler Kraliçesi) 2003 yarışması birincisi 32 yaşındaki Aslı Baş'ın, Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde turizmci Ahmet Bayer’in villasının terasından düşüp ölümüyle ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan son rapor mahkemeye ulaştı.
Raporda, manken Baş’ın vücudunda yakınları tarafından iddia edildiği gibi ölümünden önce herhangi yara ve darp izi bulunmadığı, tüm yaraların düşme veya atlamaya bağlı olarak oluştuğu, zehirli madde bulgusuna da rastlanmadığı belirtildi. Raporun gelmesi ardından Bayer Ailesi’nin avukatları Hakan Bayer’in tutukluluğuna itiraz etti.
Manken Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 tarihinde, vurgun yediği için tekerlekli sandalyeye mahkum turizmci Ahmet Bayer'in Yalıkavak Beldesi'ndeki Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının 6.5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek yaşamını yitirdi. Genç mankeninin ölümüyle ilgili olarak 56 yaşındaki Ahmet Bayer ile oğulları 24 yaşındaki Volkan Bayer ve 26 yaşındaki Hakan Bayer hakkında 'Kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, yardımcıları 35 yaşındaki Murat Umirov hakkında da 'Delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak' suçundan 7.5 yıl hapis cezası istemiyle Muğla 1’inci Ağır ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Rapor savaşlarının yaşandığı ve Hakan Bayer’in tutuklu yargılandığı davanın 7’nci duruşması geçen pazartesi günü görüldü.
SON BİLİRKİŞİ RAPORU MAHKEMEYE ULAŞTI
Mahkemenin, manken Baş’ın ölümüyle ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan istediği son rapor da bugün ulaştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun 27 Kasım 2013 tarihli raporunda, manken Baş’ın vücudundaki tüm yaraların düşmeye bağlı olarak oluştuğu belirtildi. İddia edildiği gibi Baş’ın vücudunda ölümünden önceye ait yara izi bulunmadığı ve otopside alınan doku örneklerinin Kimya İhtisas Dairesi’nde yapılan incelenmesinde, toksik madde tespit edilmediği dikkate alındığında, kişinin zehirlenerek öldüğüne ilişkin tıbbi delilin de bulunmadığı da vurgulandı.
HAKAN BAYER’İN TUTUKLULUĞUNA İTİRAZ
Raporun mahkemeye ulaşması ardından Bayer Ailesi, avukatları Mustafa İlker Gürkan aracılığıyla, Hakan Bayer’in tutuklu yargılanmasına itiraz etti. Avukat Gürkan muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, şöyle dedi:
"Rapordan da anlaşıldığı gibi, Aslı Baş, düşmeden önce olağan yaşam fonksiyonları yerinde bir insan. Gerek sanık Hakan Bayer'in gerekse Aslı Baş'ın vücudunda hiçbir mücadele izi yok. Buna göre manken Baş'ın özellikleri belirtilen şimşir çitin üzerinden fırlatılıp atılması mantık kuralları ile bağdaşmamaktadır. Baş’ın düşmesinin 'kişinin kendi eylemi ile mi gerçekleşmiş olduğu yoksa bir başkası ya da başkaları tarafından mı gerçekleştirilmiş olduğunun ayrımının yapılamadığı' belirtilmiş. Ancak, Baş'ın düşmesinin, Hakan Bayer tarafından gerçekleştirilmiş olduğuna dair herhangi bir somut, fenni delil, tanık beyanı gibi doğrudan delil ve hatta belirti bulunmadığı, aksine düşmesinin kendi eylemi ile mi gerçekleşmiş olduğuna dair doğrudan görgüye dayanan tanık beyanları bulunduğu görülüyor. Tutuklamanın ön koşulu olan, sanık aleyhine “kuvvetli suç şüphesini gösteren somut olgu' bulunmadığından Hakan Bayer’in duruşma günü beklenmeksizin tutuklama kararının kaldırılıp, adli kontrol altında salıverilmesini mahkemeden talep eden dilekçemizi verdik."