Hain General Askerleri PKK'nın Kucağına Atmış
Darbe sonrası tutuklanan Tuğg. Kırhan'ınNusaybin'deki PKK operasyonları sırasında 60 askeri yaya olarak adeta ölüme gönderdiği ortaya çıktı. Şikayetler üzerine Kırhan'ın yerine gelen Tuğg. Ergün, ilçeyi iki haftada temizledi.
HAİN KOMUTAN ASKERLERİ BİLE BİLE ÖLÜME GÖNDERMİŞ
Mardin Nusaybin'de terör örgütü PKK'lılara yönelik yürütülen operasyonlarda FETÖ'nün darbe girişiminde rol oynayan ve tutuklanan Tuğgeneral Salih Kırhan'ın askerleri bile bile ölüme gönderdiği ortaya çıktı.
60 ASKER ŞEHİT OLDU
Sadece 2 ayda teröristlerin EYP ile tuzakladığı sokaklara zırhlı araçlar yerine Kırhan'ın emriyle yaya gönderen 60 asker şehit oldu. Bölgeden şikayetler artınca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın bölgede inceleme yapmasının ardından operasyonuTunceli'den gelen Tuğgeneral Levent Ergün devraldı. Bu değişimin ardından yaklaşık 2 hafta sonra Nusaybin teröristlerden temizlendi.
TERÖRİST SAYISI ARTTI
Nusaybin'de hendek kazıp barikat kuran teröristlerin temizlenmesi için 14 Mart 2016'da başlayan 'Atmaca 7' operasyonunun ilk günlerinde, peş peşe kara haberler geldi. Kısa sürede 60 şehit verilmesi de eleştirilere neden oldu. Akar'ın incelemesinin ardından yapılan görev değişikliğiyle şehit sayısı azaldı, öldürülen terörist arttı ve 2 hafta içinde operasyonlar bitti.
ŞİKAYETLER BİTMEDİ
Kırhan'dan o dönem bir çok asker şikayetçi olmuştu. Hükümeti terörle mücadelede zayıf göstermeyi ve artan şehit cenazeleriyle toplumsal kavgayı körüklemeyi amaçlayan hain, darbe sonrası tutuklandı