SİVAS'ta Uzuntepe Mahallesi yakınlarında Kızılırmak yanındaki hafriyat sahasında bu sabah bir erkek cesedi bulundu. Cesedin dün öğleden sonra kayıp olarak aranan ve en son evinin karşısında yıkım ve hafriyat çalışması yapılan alanda görülen 52 yaşındaki imam İsmail Coşkun'a ait olduğu sanılıyor.
Sabah saatlerinde Uzuntepe Mahallesi yakınındaki hafriyat sahasına malzeme taşıyan kamyon şoförleri İsmail Şahin ve Abdullah Güzel inşaat kalıntıları ile toprağın arasında bir ceset olduğunu fark etti. Bunun üzerine polis ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri bir erkeğe ait cesedin bulunduğu alanda inceleme yaptı. Yığınların içerisinden çıkarılan ceset, yapılan incelemenin ardından ceset torbasına konularak otopsi için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Bulunan cesedin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
KAYIP İMAMA AİT ŞÜPHESİ
Öte yandan kent merkezindeki İnönü Mahallesi Sedef Sokak üzerinde 2 katlı müstakil evde oturan Birlikevler Camisi imamı evli ve 4 çocuk sahibi İsmail Coşkun dün kayboldu. Mahalle sakinleri, İsmail Coşkun'un en son evinin tam karşısında bulunan alanda yıkım ve hafriyat çalışması olan yerde görüldüğünü söyledi. Yıkım sahasına odun toplamak için girdiği sanılan Coşkun'u bulabilmek için bu alanda dün gece polis ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri arama yaptı. İş makineleri yardımıyla yapılan aramalarda bir sonuç elde edilemedi. Yıkım alanından kamyonların hafriyat taşıdığı kent merkezine 7 kilometre mesafedeki Uzuntepe Mahallesi, Kızılırmak yanındaki hafriyat sahasına giden yakınları burada da arama yaptı ama sonuç alınamadı.
YAKINLARI ARADI AMA BULAMADI
İmamın amcasının oğlu olan Yunus Coşkun, İsmail Coşkun'un görevli olduğu camide öğle namazını kıldırdıktan sonra eve gelip odun kırmak için üst kattan bahçeye indiğini belirterek, "Uzun süre haber alınamayınca eve geldik. Gidebileceği yerleri araştırdık. Karşıda inşaat yapımı için yıkılan müstakil evler vardı. Komşular en son iş makinelerinin yıkım yaptığı ve kamyonlarla hafriyat taşıdıkları bu alanda İsmail'i gördüklerini söylediler. Muhtemelen odun toplamak için alana girmiş. Biz de orada olabileceği ihtimali üzerine gece boyu arama yaptık. İş makineleri çalışma yaptı. Buradaki hafriyatın döküldüğü alana da gece gittik aradık ama bir şey bulamadık" diye konuştu. Komşuları da imamı en son iş makinelerinin yıkım yaptığı alanda gördüklerini söyledi.
OPERATÖRÜN İFADESİ ALINDI
Hafriyat sahasında bulunan cesedin üzerinden toprak parçası örneği alan polisler, kayıp imamın evinin önündeki yıkım sahasına da gelerek burada da benzer şekilde örnekler topladı. Polisler cesedin bulunduğu yere getirilen kayıp imamın fotoğrafı ile cesedi karşılaştırdı. Yüz kısmı tanınmaz durumdaki cesedin büyük ihtimalle imama ait olduğu belirtildi. Bulunan cesetle ilgili imamın ailesine bilgi verilmedi. İmamın yakınlarının ise evlerinin önünde endişeli bekleyişleri sürüyor. Yıkım ve hafriyat çalışması yapılan yer güvenlik şeridiyle kapatıldı. Olayla ilgili olarak söz konusu yerde dün çalışma yapan iş makinesi operatörü Hamza Ö. ile kamyon şoförleri Murat K., Hakan B., Ahmet A. ve Hasan İ.'nin ifadesi alındı. İfadelerinde alanda çalışma yaparken kimseyi fark etmediklerini belirten 5 kişi daha sonra serbest bırakıldı. İncelemelerin tamamlanmasından sonra bulunan cesedin kayıp imamın yakınlarına teşhis ettirileceği belirtildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Söz konusu alandaki müstakil 5 ayrı binayı bir inşaat firmasının satın aldığı ve yeni inşaata başlamak için yıkım ve hafriyat çalışması başlatıldığı öğrenildi

EA,GC(EA/AK) (FOTOĞRAFLI)