ADANA'da hırsızlık şüphelisi, 33 yaşındaki Erdal Çakmak'ın banka önünde park ettiği hafif ticari aracının camını kırıp, koltuk altına poşetle bırakılan 50 bin lirayı çaldı.
Olay, saat 17.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi'nin D-400 Karayolu üzerinde bulunan Adana Toptancılar Sitesi'nde meydana geldi. Madeni yağ toptancılığı yapan Erdal Çakmak, şehir merkezindeki bir bankadan 100 bin TL çekti. Paranın yarısını cebine koyan Çakmak, 01 BGA 65 plakalı hafif ticari aracı ile Toptancılar Sitesi'ndeki bir başka banka şubesine geldi. Çakmak, paranın kalan kısmı olan 50 bin lirayı da koltuğun altına sıkıştırdı. Mesai bitince işlem yaptıramadan dışarı çıkan Çakmak, aracının arkasında başka bir araç park ettiğini fark edince, inip sahibine baktı. Bu sırada aracın camını kıran şüpheli, koltuk altına bıraktığı poşet içindeki 50 bin lirayı alıp kaçtı. Olayı fark eden Çakmak, şüpheliyi kovaladı, ancak yakalayamadı.
Parası çalınan Erdal Çakmak, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, çevredeki işyerlerine ait güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızın eşkalini belirledi. Aracının yanına dönen Erdal Çakmak, "Arabamın arkasındaki otomobilin sahibini aramak için bankaya gittim. Bankanın güvenliği otomobilin sahibinin müşterileri olduğunu söyledi. Güvenlik elemanı ile birlikte otomobili çekmek için yürüyorduk, benim arabanın camının kırıldığını gördüm. Hırsızın peşinden koştum ama yakalayamadım. Bir taşla 50 bin liramı götürdü" diye konuştu.
Olay ile ilgili soruşturma sürdürülüyor. FK(BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)